31 mei, 2024
Onze vakbondSucces Met Een Luchtje

Succes Met Een Luchtje
S

De Koninklijke Marine en defensiecateraar Paresto hebben kantine het Meeuwennest in Den Helder per direct gesloten. Personeel kwam eerder deze week naar buiten met ernstige klachten over de hygiëne. Onder andere over knaagdieren en de kwaliteit van het drinkwater.

Het waren volgens een woordvoerder van de marine niet een van deze klachten waarom de kantine tot nader order dicht gaat. Tijdens een ingelaste extra controle werd gisteren een rioollek geconstateerd. Daardoor kon volgens de marine de voedselveiligheid niet meer worden gegarandeerd.

Het Meeuwennest, waar dagelijks drie- tot zeshonderd militairen en burgermedewerkers eten, mag pas weer open als de hygiëne wel verzekerd is. De eters kunnen in de tussentijd elders op het marinecomplex terecht. Er zijn volgens de Onafhankelijke Defensiebond (ODB) voldoende alternatieven op de Nieuwe Haven.

Het was de ODB die afgelopen week de klachten van cateringmedewerkers in de openbaarheid bracht. “Ze hadden”, volgens bestuurder Erik Jurriëns, “al langere tijd met hun klachten geleurd, maar zouden nergens gehoor hebben gevonden”.

De marine stelde in een eerdere reactie dat de zaak al wel de aandacht had en er meerdere keren grote schoonmaakbeurten zijn geweest. Het Meeuwennest is een verouderde kantine. Door slijtage is het moeilijk de voedselveiligheid daar te garanderen.

Mening ODB
Geweldig aldus voorzitter Erik Jurriens: de enig juiste reactie op een melding van onveilige werk en leefplek! Problemen met het riool … toeval of niet, het is nu tijd om aan te pakken want de plannen voor een enorme renovatie liggen al dik 15 jaar te versloffen, dus start met renovatie/nieuwbouw!
Goed voor het personeel     Goed voor de werkgever

Bron: Dagblad De Telegraaf/Olof Joolen
Foto: redactie/bezorgde medewerkers

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: