23 juli, 2024
Onze vakbondSteun het Ronald McDonald Kinderfonds!

Steun het Ronald McDonald Kinderfonds!
S

Een geweldig goed doel, dat ervoor zorgt dat zieke kinderen in het ziekenhuis hun ouders altijd dichtbij hebben. Als je eigen kinderen een griepje hebben, ben je al van slag. Moet je je indenken dat je kind kanker heeft, of een ernstige hartafwijking, of een stofwisselingsziekte. Het enige wat je dan kan doen als ouder is er zijn voor je kind, hem vasthouden en troosten als dat nodig is. De Ronald McDonald Huizen maken dat mogelijk. Ouders logeren vlakbij het ziekenhuis en kunnen op ieder moment bij hun zieke kind zijn. En dat heeft ook nog een bewezen positief effect op het genezingsproces.

Om de Ronald McDonald Huizen draaiend te houden, is er veel geld nodig. Om dat geld bij elkaar te brengen organiseert het Kinderfonds op 17 en 18 september aanstaande de HomeRide.

Een fietstocht van 500 kilometer (van Groningen naar Maastricht) in 24 uur langs maar liefst 7 Ronald McDonald Huizen. Met meer dan 100 fietsers gaan we de HomeRide fietsen en we willen zo veel mogelijk geld binnenhalen voor de Ronald McDonald Huizen. De renners zijn hard aan het trainen en gaan proberen zoveel mogelijk kilometers te maken. Maar ook: zoveel mogelijk geld binnen halen!

Dat is even doorzetten, maar het vermogen van zieke kinderen en hun familie om door te zetten inspireren om door te gaan! Henk Lonink is initiatiefnemer en manager van het team HomeRideLeusden, hij is heel druk met het werven van sponsoren.

De ODB steunt dit initiatief. Als u net als Henk alle gezinnen met een ernstig ziek kind wilt helpen in één van de meest heftige periodes in hun leven.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: