25 juli, 2024
Onze vakbondRuim Twee Miljoen voor ROPARUN 2015

Ruim Twee Miljoen voor ROPARUN 2015
R

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 560 kilometer vanuit Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Mensen leveren in teamverband een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Een van de totaal 315 deelnemende teams aan de Roparun 2015 was het DreamTeam 310 uit Noord Scharwoude. Het DreamTeam 310 bestond uit 8 lopers, 4 verzorgers, 3 masseurs, 6 fietsers, 5 chauffeurs en 3 overige ondersteuners (waaronder ODB leden). Het team startte de loop vanuit Hamburg en het weer op de vrijdagochtend bij vertrek uit Noord-Scharwoude was precies hetgeen nodig was om een goede prestatie neer te zetten. Onderweg naar Hamburg hebben wij nog wat regen gehad maar eenmaal ter plaatse was het droog en scheen het zonnetje. Alleen in de nacht van zondag op maandag hebben we nog een klein beetje regen gehad. Na 560 km en 14 pitstops was de Roparun 2015 voorbij en reden we weer terug naar het Sparta stadion. Dinsdagmorgen stapte ik om half twee fris en voldaan in mijn bed nagenietend van een leuke prestatie.

Er is door 235 teams gelopen van Parijs naar Rotterdam en vanuit Hamburg zijn 80 teams gestart. Dit jaar is (tot nu toe) door de 315 teams € 2.352.469,73 opgehaald voor 155 doelen. Ik ben blij dat ik namens de ODB een steentje heb kunnen bijdragen.

Voor meer info kunt je via de volgende link bekijken www.roparun.nl

Bron: Paul Uijtdehaage (HB lid ODB)
roparun.nl

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: