23 juni, 2024
Onze vakbondLeden ODB worden hartelijke bedankt voor hun gift

Leden ODB worden hartelijke bedankt voor hun gift
L

Het ziekenhuis in het Bulgaarse Karlovo heeft blij en dankbaar gereageerd op de vele rolstoelen en andere hulpgoederen inclusief reserve onderdelen die het in twee zendingen heeft ontvangen. De leden van de ODB hebben dit in samenwerking met  de Stichting Rolstoelcentrale Roosendaal en Rotary  Santpoort voor elkaar gekregen.

De belangrijkste reden voor de keuze  van het ziekenhuis in het arme Karlovo was dat de ODB via Dudink en Starink Advocaten in Beverwijk een contactpersoon aldaar heeft,  die toezicht kon houden op de aankomst en een goede ontvangst in het ziekenhuis, dat weer kan bemiddelen en ervoor zorgen dat de rolstoelen bij de juiste mensen terecht komen.  Zo hadden we de garantie  dat de kostbare zending ook werkelijk zinvol zal worden gebruikt.  Het Bulgaarse ziekenhuis gaat de rolstoelen op huurbasis uitlenen  aan de minderbedeelden in Karlovo en omstreken. Daarmee wordt gelijk een solide basis gelegd aan continuïteit van de geboden hulpverlening waardoor dit project voor vele jaren steun gaat bieden aan haar burgers. Het is zeker een succesvolle en zinvolle actie geweest.

Rolstoelactie, bedankt!

Voor de ODB was dit de eerste keer dat we meewerkten aan een goed doel, maar voor de Stichting Rolstoelcentrale Roosendaal was dit alweer de derde keer dat zij zo’n actie op touw zetten.  Tsjernobyl en Marokko werden vanuit Roosendaal al eerder in een hulpprogramma opgenomen.

Erik Jurriëns:  “Het heeft onze stoutste verwachtingen ruimschoots overtroffen, het bestuur is ongelooflijk trots op de inzet van onze kaderleden en vrijwilligers die dit allemaal maar mogelijk hebben gemaakt. Zonder hun inzet was het nooit van de grond gekomen! Gewoon weer een sterk staaltje van onze leden”.

Deze maand komt een delegatie vanuit Bulgarije naar Nederland waar, na het kennismaken, de laatste puntjes op de i worden gezet. We houden  contact met de Bulgaren, want iedere hulp en betrokkenheid vanuit ons land is immers van harte welkom.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: