KPU stunt met prijzen en met uw poen!

Militaire Vakbond ODB
Militaire Vakbond ODB

Tijdens een doodgewone MC vergadering op een van de legerplaatsen in ons land kwam het volgende bij toeval aan het licht…. Het blijkt dat prijzen die het KPU zijn klanten voorschotelt enorm omhooggegaan zijn.

 

 enkele voorbeelden: Was Nu Verandering
Baret  €    5,00  €   10,74  + 114,80%
Witte pet  €  20,00  €   74,68  + 273,40%
Pijjekker  €  87,75  € 122,34  + 39,42%
Parka blauw  €  47,20  €   59,36  + 25,76%
Trui KM  €  23,15  €   37,03  + 59,96%
Wit T-shirt lange mouw  €    4,10  €   14,06  + 242,93%
Wit T- shirt korte mouw  €    4,10  €     6,84  + 66,83%
Broek basis  €  10,90  €   17,00  + 55,96%
Hemd rolkraag  €    5,00  €   10,74  + 114,80%
Sokken dik  €    1,35  €     7,26  + 437,78%
Sokken dun  €    1,35  €     2,60  + 92,59%
zwarte schoenen  €  39,05  €   64,55  + 65,30%

Dit is slechts een kleine greep uit de in stilte doorgevoerde veranderingen…. wat opvalt is de onregelmatigheid in prijsverhoging. 

In de toekomst is het de bedoeling dat je per jaar per persoon een budget krijgt, maar op deze manier van valse concurrentie ben je zo door dat budget heen!! Een onverantwoorde lastenverzwaring voor de militair.

Een slechte Summersale en een vette onvoldoende.

20131211 Brief AF I-Bundel_tcm4-1099425

20131210 Infobulletin Instandhoudingsbundel PGU Artikelen_tcm4-1099036

20131211 FAQ Veelgestelde vragen I-Bundel_tcm4-1099544

[poll id=”3″]

KlussenKlussen
Vorig artikelToezichtsrapport CTIVD inzake AIVD / MIVD
Volgend artikelPrijsverhoging KPU nodig?

38 REACTIES

 1. BELACHELIJK!!!!! Als KPU nou eens zorgt dat de spullen die ze leveren van goede kwaliteit zijn!!…….Dan mogen ze van mij “iets” meer vragen, dit gaat nergens over! De prijs omhoog gooien van een slechte kwaliteit Persoonlijke Uitrusting kan en mag niet!!

 2. De Chinese kwaliteit van de kleding gaat in ieder geval niet in gelijk tempo omhoog zoals de prijzen dat doen

 3. Hoe maken weer het salaris van jantje soldaat nog soberder dit in natuurlijk een verkapte salaris verlaging, laten ze eens het dienstvervoer van de stafleden belasten.

 4. Los van het feit dat dit verre van nette prijsverhogingen zijn, vraag ik me af wie dit verzint en waar de bevoegdheid van die prijsverhogingen ligt?

 5. En dit is ervoor om te zorgen dat sowieso niemand rond komt met zijn persoonsgebonden budget??

 6. Elk ander bedrijf zou met zulke prijsverhogingen al failliet zijn gegaan … do I need to say more?

   • Sorry, maar de CMC gaat hier niets aan doen, en waarschijnlijk de MC’s ook niet. Tot nu toe is dit onderwerp voorbehouden geweest aan de Centrales van Overheidspersoneel, zij gaan over de financiële rechtspositie van de militair. De medezeggenschapsorganen binnen defensie hebben hierin geen rol.

 7. Ik weet niet wie de berekeneningen heeft gedaan. Maar de percentage kloppen niet helemaal. Ik zeg terug naar school. Mooie nebbus.

  • Er zitten inderdaad wat rekenfoutjes in.
   Ik denk niet dat dit iets afdoet aan de boodschap.

 8. Wat mij ergert aan dit artikel is het gebrek aan uitleg. Zijn er vervolgvragen gesteld? Zo ja, welke. Is er een reactie gekomen van KPU? Wat was de reactie? Wat zijn de geplande stappen om dit tegen te gaan? Kan de bond hier iets tegen doen?

  Zoals het artikel nu geschreven is, lijkt het stemmingmakerij en probeert de vakbond defensie in het nauw te drijven. Het is een beetje het tegenovergestelde wat defensie doet in hun vakbladen. Zij propageren dat alles op rolletjes loopt en alles peis en vree is zonder uit te leggen wat er precies gioed gaat en wat slecht gaat en het belangrijkste WAAROM.

  ik stel voor dat beide partijen wat meer uitleg geeft over het waarom iets moet gebeuren of is gedaan waardoor de kloof tussen beleidsmakers en bonden makkelijker wordt overbrugt. op deze manier schiet het niet op en spelen beide partijen politiek over de ruggen van de “gewone” militairen.

   • correct, bij mij loopt in ieder geval genoeg van de rolletjes af en die “vakbladen” neem ik niet serieus, te vaak onwaarheden in gelezen!

 9. Naast alle reorganisatie rondes en bezuinigingen blijft er op deze wijze steeds minder geloofwaardigheid over bij het personeel. Het vermoeden dat men op beleidsniveau maar wat doet, wordt steeds vaker ondersteund door dit soort activiteiten.

 10. Echt he KPU,
  net zo als De jong zegt

  Als van mijn Hemd Rolkraag
  nu eens de mouwen lang genoeg waren dan wel blijven
  zou ik wel een euro of 2 meer willen betalen maar 5,75 extra KANSLOOS

 11. Weet niet precies hoe het zit maar de nieuwe I bundel is een proef dit jaar en je gaat er zelf niets voor betalen. Als iedereen nu eens dik over zijn bedrag heen gaat word de I bundel mogelijk naar boven bijgesteld!! Correct me if i’m wrong!

 12. Betrouwbaar werkgeverschap…. Waarom zijn wij dan nog zo loyaal??? Bizar en bloed onder nagels!

 13. Tendentiues em onzinnig artikel. Het kpu-bedrijf rekent de kostprijzen van de inkoop met een minieme opslag. Als de inkoopprijzen omhoog gaan, dan dus ook de verkoopprijzen. De i-bundel is 10 % van de totale waarde van je pakket pgu. Als de prijzen omhoog gaan, gaat ook je i-bundel omhoog. Kortom eerst onderzoeken en daarna pas piepen onafhankelijken

  • dus de inkoopsprijzen van sommige artikelen is met meer dan 100 procent omhoog gegaan???? yeah right!!

 14. Ze zijn begonnen bij de schepen nu zijn de manschappen aan de beurt om ze uit te kleden .ik heb hier geen worden voor .Defencie wat een zielige vertoning !!!!!!!f

 15. Kwaliteit gaat rap omlaag,prijzen nog harder omhoog …..en dat persoonsgebo den budget is heelemaal idioot! 1 winterjack vlieger geruild (mouwnaad van boven tot onder gescheurd) , halve budget weg……

  Ik weet wel hoe de minimale loonsverhoging betaald wordt……

 16. Dan willen we ook vrij kunnen bestellen.
  En moeten ze me niet meer aanspreken als ik een kapotte broek heb.

 17. Jongens (en meisjes), ik wil niet zeuren,maar toen ik in dienst zat, werd je uniform betaald door de baas. In elk bedrijf waar gewerkt wordt in uniform,wordt dit betaald door de baas.ik vind het van de zotte dat jullie hier discussiëren of de percentages die in het artikel staan wel kloppen.Jullie zouden met z’n allen bij de baas moeten staan met de vraag wat dit voor onzin is.Als defensie een bepaalde uniformiteit en eenheid wil uitstralen,dan moet de baas zorgen dat die uniformiteit gewaarborgd wordt.Niet het personeel.Dus als je dan toch alles zelf moet betalen kom je toch lekker in je spijkerbroek of je joggingbroek naar je werk.Lekker goedkoop en het zit ook nog comfortabeler ook.Laat je toch niet alles aanleunen van wat van bovenaf beslist wordt.Je hebt toch een stem! laat m horen!!

 18. Volgens de wet moet de werkgever de kleding betalen als deze wil/verplicht deze onder werktijd te dragen.
  Hoe zou de Nederlandse rechter hier over denken?

 19. De baas betaald ook.
  je hebt alleen een budget van de baas gekregen
  van een paar honderd euro

  De reden dat ze dit gedaan hebben is dat sommige mensen
  Kpu als winkel gebruikte, je kon er veel gratis krijgen.
  niet dat daar iets mis mee is maar vind ik
  maar kpu ziet dat anders.

  dus nu hebben ze een budget zodat het “gratis schoppen” omlaag gaat

  nu hebben we van de maand de Meindels geruild omdat ze erg vervelend begonnen te zitten
  maar wat denk je halve budget weg MET EEN RUILING terwijl er werd gezegt nee de meindels blijven zo
  die gaan niet anders zitten, je krijgt er geen last van.

  achja het is allemaal niet zo dik meer 😀

 20. Gewoon ronduit belachelijk! Als het nou van super kwaliteit zou zijn zou ik zeggen ja, maar helaas dit is niet zo ik zou zeggen gewoon alles in de ruiling knikkeren!

 21. Ja leuk die prijs verhoging. Eerst heb je al paresto die je geld uit je portemonee trekt en dan nog even het kpu bedrijf erbij. Ja we kunnen onze kleding niet meer voor een prikkie ergens in china laten maken, dan ga je dit krijgen. De kwaliteit van de kleding is vaak al niet om over naar huis te schrijven. En nu moeten wij dik voor de schade gaan betalen. Maar vanwege dit idee zal er vast wel weer iemand promotie hebben gemaakt.
  Lekker zo doorgaan defensie raak je waarschijnlijk vanzelf in tien jaar tijd de helft van je personeel kwijt.

Reacties zijn gesloten.