25 mei, 2024
Onze vakbondFout Of Goed Parkeren?

Fout Of Goed Parkeren?
F

De ODB werd gevraagd ondersteuning te verlenen aan een militair die een parkeerboete opgelegd had gekregen op militair terrein (Nieuwe Haven), terwijl de verkeerssituatie ter plekke erg onoverzichtelijk was. De vakbond, waarvan hij lid was, wilde hem niet helpen. De ODB nam wel actie en stuurde een raadsman naar de plek des onheils, waar hij foto’s nam van de actuele situatie.

De zaak kwam uiteindelijk bij de rechter die kennis nam van de verrassende werkwijze van onze raadsmannen. De foto’s gaven duidelijk aan dat op het bewuste parkeerterrein geen parkeerstrepen zichtbaar waren. Het OM was verrast door onze werkwijze en beschuldigde de ODB van Jort Kelder (journalist/columnist) praktijken. De rechter wees deze kritiek van de hand en vond de bewijzen van de ODB gegrond.

Uitslag: de militair hoefde zijn parkeerboete niet te betalen en Defensie diende duidelijke parkeerstrepen aan te brengen op het betreffende parkeergedeelte van de kazerne. Uiteindelijk werden de parkeerstrepen twee jaar later aangebracht en tot die tijd werden geen parkeerboetes op dit terrein uitgedeeld.

Bron Juridische Dienstverlening

 

Arag Banner
Vorig artikel
Volgend artikel
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: