27 februari, 2024
Onze vakbondOnafhankelijke Defensiebond (ODB) schenkt hulpgoederen aan Bulgarije

Onafhankelijke Defensiebond (ODB) schenkt hulpgoederen aan Bulgarije
O

De Onafhankelijke Defensiebond heeft vrijdag 24 februari hulpgoederen op transport gezet naar Karlovo in Bulgarije. Het gaat hierbij om 50 rolstoelen aangevuld met andere goederen waaronder toiletten, krukken, ijzeren zusters en dekens (verdeeld over twee verzendingen).

De ODB was al geruime tijd op zoek naar mogelijkheden om namens haar leden goederen te schenken aan een goed doel. Ook de Stichting Rolstoelcentrale Roosendaal zocht kansen om mensen in nood te helpen. Tijdens een ontmoeting tussen de twee voorzitters, Erik Jurriëns uit Den Helder en Leo van de Zon uit Roosendaal, waarbij van de Zon een Koninklijke onderscheiding ontving, kwamen de beide heren tot de conclusie dat ze de handen ineen moesten slaan.

Als lid van de Rotary Santpoort Brederode, vroeg Jurriëns ondersteuning aan zijn mede leden om het hulpgoederen project te verwezenlijken. Voorzitter Ria Grondman hoefde niet lang na te denken en gaf toestemming voor de financiële steun die nodig is om de goederen op de plaats van bestemming te krijgen. Advocaat Hein Dudink van Dudink en Starink Advocaten nam contact op met de zusterorganisatie van de Rotary in Bulgarije.

De financiële middelen op het gebied van de gezondheidszorg in het arme Balkanland zijn zeer beperkt en de reactie vanuit Karlovo was dan ook uiterst positief.

Het transport richting Bulgarije is in zijn geheel geregeld door Henny Gulickx uit Roermond (kaderlid van de ODB) Henny was direct bereid om alle administratie en routeverkenning voor zijn rekening te nemen toen hij te horen kreeg wat de ODB van plan was. Hij regelde de transporteur DSV en nam terstond het voortouw om de goederen in te pakken en naar Venlo te transporteren, waarna het overgeladen kon worden en naar Bulgarije gebracht.

Een zinvolle actie dankzij de inzet en betrokkenheid van veel mensen.

De ODB is een militaire (internet) vakbond voor actief dienend defensiepersoneel en voormalig actief dienend defensiepersoneel

Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: