20 mei, 2024
Onze vakbondDefensie Conditieproef

Defensie Conditieproef
D

Een militair meldde zich tijdens een van de opendagen bij Defensie bij de promotiestand van de ODB met een hulpvraag. Het bleek dat de militair door de commandant van de eenheid naar de ODB was gestuurd om juridische hulp in te roepen. De reden was eenvoudig : tijdens de initiële opleiding tot militair was tijdens de Defensie Conditieproef (DCP) gebleken dat één keer opdrukken iets teveel van het goede was.

De militair functioneerde boven verwachting en was al geplaatst op een operationele plaatsing. Door het negatieve resultaat van de DCP verslechterde de arbeidssituatie een paar maanden later. Hoewel alle opleidingen met goed gevolg waren doorlopen en betrokkene functioneerde goed tot zeer goed op een operationele plaatsing, werd de militair toch door P&O voorgedragen tot ontslag.

De voorzitter schakelde direct hulp in, in de vorm van een sportinstructeur om elke dag in eigen tijd krachttraining te oefenen. Daarnaast werd ook de hulp ingeroepen van de IGK om het ontslag te rekken en opnieuw een sporttest te mogen doen waarbij ook iemand van de bond aanwezig zou zijn. Anderhalve maand later werd de DCP met vlag en wimpel gehaald. De militair werd bevorderd tot onderofficier en werkt naar volle tevredenheid bij Defensie.

Bron: Juridische Dienstverlening

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: