16 juni, 2024
Onze vakbondAangehouden militair krijgt forse strafvermindering

Aangehouden militair krijgt forse strafvermindering
A

Een aantal weken geleden kwam een militair ondersteuning aanvragen die betrekking had op een aanhouding op een van de militaire plaatsen in Nederland. De militair was aangehouden door de Koninklijke Marechaussee in verband met een verkeerscontrole ter plaatse.

Er werd geconstateerd dat de militair te veel had gedronken en deze hoeveelheid was dermate groot (vijf maal de toegestane hoeveelheid) dat zijn rijbewijs werd ingenomen en een rijverbod kreeg opgelegd. De militair was lid van een andere vakbond, maar deze gaf geen enkele ondersteuning hij moest naar een gelieerd  advocatenkantoor die hem voorrekende zeker 2500 euro kwijt te zijn aan juridische ondersteuning.

De ODB gaf de militair gratis ondersteuning en onze juridische dienstverlening wist door middel van een duidelijke en overtuigende bewijsvoering de rechtbank te bewegen de strafmaat te verlagen de militair ontving zijn rijbewijs terug en de geldstraf werd met 60% verminderd.

Door de efficiënte en verrassende aanpak van onze raadsmannen was de militair zeker ruim 3000 euro minder kwijt dan als hij het advies van zijn oude vakbond had opgevolgd.

Bron: Individuele Belangenbehartiging ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: