16 april, 2024

Stichting Fokker G1

De Stichting Fokker G1 is partner van de Onafhankelijke Defensiebond sinds 2009. Sinds de oprichting van de Stichting Fokker G-1 in 1997 stelt de Stichting zich ten doel het verzamelen, completeren en uitdragen van alles wat nog rest van de Fokker G-1. De Stichting wil de complete geschiedenis van dit cultureel en industrieel erfgoed van de NV Nederlandse Vliegtuigenfabriek bewaren voor het nageslacht.

Donateur worden
Elke liefhebber van het levend houden van de historische luchtvaart is van harte welkom bij de Stichting Fokker G-1. Daarmee steunt u niet alleen de Stichting, maar draagt u ook uw steentje bij aan het levend houden van de historie van de Fokker G-1. Met als stip op de horizon eens zoveel kennis, kunde en kapitaal verzameld te hebben dat we een replica kunnen bouwen.

Activiteiten
De Stichting heeft al twee boeken gepubliceerd en gedetailleerde modellen laten maken. Op dit moment zijn zij bezig een locatie te vinden voor het bouwen van een op ware grootte (liefst vliegende) replica.

Meer over de Stichting Fokker G-1

De Stichting Fokker G1 heeft op haar website uitgebreide informatie over haar project en webwinkel. Voor Onafhankelijke Defensiebond leden geldt een donateurskorting.

Select 2024Select 2024

Gerelateerd: