24 juli, 2024
RecensieBoekenNieuw boek van Gerard Mak

Nieuw boek van Gerard Mak
N

De coronatijd is niet bepaald de beste tijd om een boek uit te geven. De economie ligt bijna stil en boekwinkels en bibliotheken zijn niet open. Desondanks heeft diezelfde coronatijd ervoor gezorgd, dat Gerard Mak de tijd had om zijn nieuwste boek te kunnen schrijven.  ‘De doodsteek voor blauw.’

Wederom een opmerkelijk boek met bijzondere waargebeurde politieverhalen waarbij in de uitoefening van zijn taak., de gevoelens de individuele politieagent tot uiting komen.

Het werk van de politie is en blijft een speciale baan, die niet voor iedereen is weggelegd. Het is complexe baan, die vraagt om vakmanschap en het moet ook echt in je zitten. Waar anderen een stap terug doen, stapt een politieagent juist naar voren. En als iemand eenmaal bij de politie werkt, krijgen ze een blauw hart. Maar voor hoelang nog? Iedere stap of iedere handeling die zij verrichten, wordt tegenwoordig op een weegschaaltje gelegd. Afgewogen, bekritiseerd of via de sociale media verspreid. De maatschappij is mondiger geworden en de kritiek op de politie neemt steeds meer toe. Is het nog wel leuk? En is het nog wel zo’n speciale baan?

De agenten Frits Burghols en Sem Leenstra zijn twee oude rotten in het vak, die hun blauwe hart niet verloochenen. Doorgewinterde dienders die in de binnenstad van Amsterdam de klappen van de zweep hebben leren kennen, maar in de huidige tijd, ook geremd worden in de uitoefening van hun taak. Geen dag is voor hun hetzelfde. En als de werkdag begint, weten ze vaak niet hoe de rest van de dag eruit zal zien. Dat maakt hun werk zo onvoorspelbaar en uitdagend. Maar is dit wel zo? De ene keer redden zij mensenlevens bij een uitslaande brand en de dag erop worden zij verguisd en staat hun baan op de tocht. Iedere dag worden zij ermee geconfronteerd. De onzekerheden krijgen steeds meer de overhand en uiteindelijk zal het zijn weerslag hebben voor het uitoefenen van hun dagelijks werk. Hun blauwe hart bloed langzaam dood. Zij nemen de lezer mee in hun dagelijkse werk. Uitdagend, spannend, frustrerend maar toch ook met een glimlach. Voor zolang dit nog kan.

Een verrassend boek en een echte aanrader.

Enkele recensies bevestigen dit:

actuele thema’s die weergeven dat in deze tijd het blauw aantrekken best wel een uitdaging is en je zeker sterk in je schoenen moet staan en een dikke huid moet hebben

‘hele heftige verhalen waarbij je toch wel even het boek weglegt’

‘Thema’s als racisme, geweld tegen hulp verleners, eenzaamheid, verwaarlozing en ga zo maar het komt allemaal voorbij. Actuele thema’s verwerkt in de verhalen van Sem en Frits.

Verkrijgbaar bij alle boekwinkels / boekwebshops.

Productinformatie

Taal                             Nederlands

Bindwijze                     Paperback / softback

Verschijningsdatum      18 februari 2021

Aantal pagina’s             258 pagina’s

Auteur                         Gerard Mak

Uitgever                       Uitgeverij Aspekt

ISBN                            9789464240948

Tekst: Uitgeverij Aspekt
Afbeelding: Uitgeverij Aspekt / Unsplash / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: