21 juni, 2024
RecensieBoekenBoekbespreking: Vrouwen in de Frontlinie

Boekbespreking: Vrouwen in de Frontlinie
B

‘Vrouwen in de frontlinie’ is het unieke, boeiende en soms confronterende verhaal van vrouwelijke militairen bij de Nederlandse krijgsmacht. Vrouwen die sinds 1944 het uniform aantrokken en vochten voor een volwaardige positie binnen het leger en voor vrede en vrijheid in binnen- en buitenland.

Een verhaal over kameraadschap, avontuur en een inzet die zich uitstrekt van de Tweede Wereldoorlog tot en met de hulp aan de Nederlandse ziekenhuizen tijdens de coronacrisis. Met vallen en opstaan bereikten vrouwen één voor één posities die nog niet eerder door een vrouw waren ingenomen.

In dit boek vertellen vijftig vrouwelijke militairen over hun ervaringen met het werken binnen een mannenbolwerk, over missies in landen als Afghanistan en Mali en delen zij inspirerende levenslessen.

Van de eerste vrouwelijke generaal tot de eerste vrouw in een onderzeeboot en van de winnares van ‘Heel Holland Bakt’ tot een militair arts die zich heeft ingezet tijdens de coronacrisis. Dit boek is tevens een feest van herkenning voor iedereen die zich interesseert in het diversiteitsthema en vrouwelijk leiderschap. Op 10 september as neemt minister Bijleveld het eerste exemplaar in ontvangst.

Productinformatie

Auteur                         Johan Kroes

Uitgever                       Lux uitgeverij

Taal                             Nederlands

ISBN                            9789491935282

Productsoort                Boek

Uitvoering                    Paperback

Categorie                     Geschiedenis

Leeftijd                        Volwassenen

Verschijningsdatum      9/1/2020

Aantal pagina’s             240

De opbrengst van het boek gaat naar Stichting Hulp voor Helden.

Tekst: Redactie ODB
Afbeelding: Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: