17 juli, 2024
RecensieBoekenBoekbespreking: Liefs uit Moskou– Peter van Beek

Boekbespreking: Liefs uit Moskou– Peter van Beek
B

Texelse thriller over mysterieuze moord in Den Helder  

Nijmegen, 23 juni 2021 – Op zaterdag 3 juli verschijnt Liefs uit Moskou, de zesde in de reeks Texelse thrillers. Dit keer wordt rechercheur Lone Telander geconfronteerd met moorden op Oost-Europese vrouwen in Den Helder en op Texel.   

In Liefs uit Moskou keert politie-inspecteur Lone Telander voor de vijfde keer terug in de Nederlandse thrillerwereld nadat zij in Drift (2013) werd geïntroduceerd. Auteur Peter van Beek werd met zijn eerste misdaadroman genomineerd voor de Crime Zone Debuutprijs. In de reeks Texelse Thrillers volgden nog Moordeiland (2015), Zondvloed (2017), Slagzee (2018) en Kaap Moord (2020). Slagzee verscheen in het Duits als Kriegsinsel (2019).

Het verhaal begint dit keer in Den Helder. Daar wordt in museum-onderzeeboot de Tonijn het ontzielde lichaam gevonden van een jonge vrouw. Een dag later wordt op Texel nog een vrouw dood aangetroffen in een huis op vakantiepark De Krim. De Texelse rechercheur Lone Telander en haar team staan aanvankelijk voor een raadsel. Gaandeweg het onderzoek ontstaat het vermoeden van een Russische connectie waarbij (onder)officieren van de marine mogelijk een rol spelen. Lukt het de excentrieke Telander en haar collega’s om deze complexe zaak op te lossen?

De pers schreef eerder over de Texelse thrillers:

‘Een link met de Millennium-trilogie is snel gelegd, maar Drift blijft een spannende thriller van Hollandse bodem’ – Viva

‘De plot van Kaap Moord is niet verkeerd’ –  Thrillergids Vrij Nederland

Peter van Beek (1958) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Nijmegen en geeft les aan middelbare scholen. Na zeven jeugdboeken begon hij aan de reeks Texelse thrillers met een markante hoofdrol voor politie-inspecteur Lone Telander.

Kijk voor meer informatie op de website www.texelsethriller.nl

Gegevens

Taal                             Nederlands

Bindwijze                     softcover

Verschijningsdatum juni 2021

Aantal pagina’s             224 pagina’s

Uitgever                       Quo Vadis uitgeverij

Auteur                         Peter van Beek

Prijs                             € 15,45

EAN/ISBN                     9789492435163

Tekst: Uitgeverij Quo Vadis / Redactie ODB
Afbeelding: Uitgeverij Quo Vadis / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: