26 mei, 2024
RecensieBoekenBoekbespreking: Het Kabul Complot

Boekbespreking: Het Kabul Complot
B

Huiveringwekkende spanning, zinderende actie en een bloedstollend plot. Marco Kroon is zowel kwetsbaar als sterk in zijn rol. Dit is een biografische thriller van formaat, die zich afspeelt in de schemer tussen fictie en werkelijkheid.

Marco Kroon geeft zich vrijwillig op voor een geheime missie in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Het is zijn derde Afghanistan-missie op rij. Zijn belangrijkste taak: het vervoer en de beveiliging van informanten. Hun inlichtingen kunnen Nederlandse levens redden. Nog tijdens zijn eenzame reis naar de hoofdstad belandt Marco in een schimmige wereld, waarin niets is wat het lijkt.

Eenmaal in Kabul raakt hij langzaam verstrikt in een verdorven spel om macht en geld. De missie blijkt te zijn ondermijnd en de vijand is overal – ook in eigen land. Niet alleen Marco’s toekomst is onzeker… De gebeurtenissen in Kabul werpen hun schaduw vele jaren vooruit.

Wie is nog te vertrouwen?

Rick Staal, schrijver van Het Kabul Complot, kent zijn personages als geen ander. Gedachten en gebeurtenissen beschrijft hij als uit eerste hand. Op overtuigende wijze verpersoonlijkt en verbindt hij feit en fictie. Zijn identiteit blijft geheim.

Productinformatie

Taal                             Nederlands

Bindwijze                     Paperback

Druk                            1

Verschijningsdatum      1 juni 2020

Aantal pagina’s             392 pagina’s

Auteur                         Rick Staal

Uitgever                       Uitgeverij Kompas

EAN                             9789492107237

Tekst: Uitgeverij Kompas
Afbeelding: Uitgeverij Kompas / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: