21 juni, 2024
RecensieBoekenBoekbespreking: “Héééél veel kusjes” - Abigaïl Bates

Boekbespreking: “Héééél veel kusjes” – Abigaïl Bates
B

‘Héééél veel kusjes’. Het is de titel van een boekje voor kinderen van landmachtmilitairen die langere tijd van huis zijn vanwege een uitzending. Met het verschijnen van deze uitgave is een serie van 4 nu compleet. De andere delen zijn voor de jeugd van militairen van de marine, de luchtmacht en de marechaussee

Uitzending

Abigaïl Bates schreef de boekjes voordat een vriendin in 2014 voor 6 maanden op uitzending zou gaan. “Ze vertelde me dat ze materiaal miste om haar kinderen te vertellen over wat mama ging doen.”

Genderneutraal

Dus ging Abigail aan de slag met een genderneutraal verhaal. “Want papa maar ook mama kan naar een missiegebied gaan. Daarnaast wilde ik langer stilstaan bij emoties en gevoelens van het kind, maar ook van de achterblijvende ouder.”

Grote Schildpad

Uiteindelijk ontstond er een kleurrijk prentenboek met hartverwarmende verhalen. Elk daarvan biedt aanknopingspunten om een gesprek met kinderen aan te gaan. Grote Schildpad is militair en gaat lang weg. Rode Schildpad en de kleine schildpadden blijven thuis.

De andere boekjes

Naast Héééél veel kusjes’, verschenen ‘120 kusjes’ voor de marine en ‘Voor elke dag een kus’ voor de luchtmacht. Voor kinderen met een ouder bij de marechaussee of Nationale Politie is er het boekje met de titel ‘Elke dag een kusje’.

De boekjes zijn niet te koop, maar worden uitgereikt bij de thuisfrontinformatiedag voor vertrekkende militairen.

Meer informatie over de 4 varianten van het leesboekje.

Tekst: MinDef
Afbeelding: AVDD / Abigaïl Bates / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: