22 juni, 2024
RecensieBoekenBoekbespreking:  De Kampen

Boekbespreking:  De Kampen
B

De Kampen is een uniek naslagwerk over alle grote nazi-concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog. Nooit is internationaal een uitgebreider historisch werk over dit thema verschenen. Het boek staat ook vol met getuigenissen en thematische onderwerpen die verband houden met de miljoenen joden, Roma, homoseksuelen en anderen die in de kampen zijn omgekomen.

De Kampen bevat ruim 600 foto’s waarvan de meeste nooit in boekvorm zijn gepubliceerd en waarvan er vele pas in de afgelopen 10 jaar aan de oppervlakte zijn gekomen. Het boek behandelt de zes grote vernietigingskampen (Auschwitz-Birkenau, Belzec, Kulmhof, Majdanek, Sobibor, Treblinka), evenals de grote concentratie- en werkkampen zoals Buchenwald, Bergen-Belsen en Mauthausen.

Boeken geschreven door Annemie Reyntjens

Annemie Reyntjens (1967) verzorgde de fotografie van enkele fel gewaardeerde boeken over WO I, w.o. ‘De Grote Oorlog, toen en nu’ en ‘De Stille Steden van Flanders Fields’.

In haar opleiding als historica bestudeerde ze de geschiedenis aan de hand van bronnen en archieven, nu tracht Annemie diezelfde geschiedenis weer te geven via haar werk als fotografe. Haar nieuwste boek ‘De Kampen’ geeft inzicht in haar oeuvre en benadering: steeds op zoek naar die ene, treffende invalshoek, die bijzondere lichtinval of opstelling die de aparte sfeer van een oorlogsplaats kan omzetten in een pakkend beeld.

Specificaties:

Taal                                         nl

Bindwijze                                 Hardcover

Releasedatum                           24 mei 2024

Aantal pagina’s                         264

Foto’s                                       ja

Hoofdauteur                            Annemie Reyntjens

Hoofduitgeverij                        Borgerhoff & Lamberigts

Editie                                       1

EAN                                         9789464983401

Prijs                                         39,99

Tekst:       Borgerhoff & Lamberigts / Redactie ODB

Afbeelding:        Bogerhoff & Lamberigts / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: