21 juli, 2024
RecensieBoekenBoekbespreking: De doofpotgeneraal

Boekbespreking: De doofpotgeneraal
B

‘De doofpotgeneraal’ mag weer verschijnen! Na een eerder verbod door de rechter, is dit vonnis in hoger beroep vernietigd. Een generaal met drie sterren op de mouw die een privé-spion laat neuzen binnen een particulier bedrijf. En niet de eerste de beste: notabene zijn eigen vrouw.

Srebrenica

Wat heeft een militaire inlichtingendienst te zoeken op de werkvloer van een kabelbedrijf? Waarom laat een generaal op deze bedrijfsvloer een privé-spion infiltreren? En is het fotorolletje van Srebrenica werkelijk mislukt?

Casema

Edwin Giltay raakt als niets­vermoedende burger ongewild betrokken bij een interne strijd van de Militaire Inlichtingendienst, die wordt uitgevochten binnen de muren van kabelbedrijf Casema. Giltay wordt er benaderd om aan de slag te gaan als inlichtingenanalist. Tijdens zijn verblijf bij de kabelaar loopt de situatie echter volkomen uit de hand.

Recruiter

Dat verwacht je in Pyongyang, niet in de polder. Toch is dit wat auteur Edwin Giltay meemaakte – hij schreef er ‘De doofpotgeneraal’ over. De inzet van deze krachtmeting binnen Defensie: het beruchte fotorolletje van Srebrenica. De recruiter die Giltay had benaderd, wilde publiek maken dat die foto’s allerminst waren mislukt.

Onthutsend

Dit boek biedt een onthutsende inkijk in een wereld waar spionage, chantage en de ongeoorloofde inzet van middelen aan de orde van de dag zijn. Giltay onthult zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. En natuurlijk beantwoordt hij ook die ene vraag: wie is de generaal die het deksel op deze doofpot houdt?

Actueel

 ‘De doofpotgeneraal’ is de weerslag van dit spionageschandaal. De absurde gevolgen worden door Giltay nauwgezet beschreven. Gezien de nu lopende rechtszaken en onderzoeken in de nasleep van het Srebrenica-drama, is dit boek zeer beslist van actueel belang.

Productinformatie

Taal                             Nederlands

Bindwijze                     Paperback

Druk                            2

Verschijningsdatum      juli 2016

Aantal pagina’s             240 pagina’s

Illustraties             Nee

Auteur                         Edwin Giltay

Uitgever                      De Blauwe Tijger

ISBN                           9789492161215

Prijs                             € 19,90

Tekst: De Blauwe Tijger / Redactie ODB
Afbeelding: De Blauwe Tijger / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: