16 juni, 2024
RecensieBoekenBoekbespreking: Als vrede je missie is.

Boekbespreking: Als vrede je missie is.
B

Hoewel de term vredesmissie anders doet vermoeden, komen militairen niet zelden in heftige oorlogen terecht. Extreme situaties, geweld of de machteloosheid van niet mogen ingrijpen kunnen ertoe leiden dat een trauma ontstaat als Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS).

Controleverlies, nachtmerries, geweldsuitbarstingen, altijd alert zijn: trauma betekent afscheid nemen van degene die je was. Met de juiste hulpverlening is aan te leren hoe hiermee te leven. Soms echter blijkt het oppakken van het dagelijks leven moeizaam dan niet uitgesloten. Mensen raken buiten het zicht van de zorg, kunnen uiteindelijk buiten ieders blikveld raken. Ontwrichte gezinnen en isolement zijn geen uitzondering.


Goed getrainde militairen die maar één doel voor ogen hadden – de vrede en veiligheid van hun medemens – kwamen zelf beschadigd uit de strijd. Als geen ander verdienen zij erkenning en waardering voor hun werk.


Veteranen vertellen in dit boek openhartig over hun uitzending, het hulpverleningstraject, hoe ze hun leven oppakten of waardoor het niet meer lukte. Afgewisseld met verhalen van hulpverleners en het thuisfront ontstaat een indringend beeld van de keerzijde van militaire inzet voor vrijheid.


De boeiende verhalen in deze bundel werden opgetekend door Mineke de Vries, ervaren journaliste en auteur van diverse boeken over maatschappelijke onderwerpen.

Productspecificaties

Taal                             Nederlands

Bindwijze                     Paperback

Druk                            1

Verschijningsdatum      juli 2020

Afmetingen                  23,5 x 15,5 x 2,4 cm

Illustraties                    Nee

Auteur                         Mineke de Vries

Uitgever                       Batavia Publishers

EAN                             9789461852830

Tekst: MinDef
Afbeelding: AVDD / Abigaïl Bates / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: