22 mei, 2024
BinnenlandBMW X5 Protection VR6 voor DSI?

BMW X5 Protection VR6 voor DSI?
B

De Dienst Speciale Interventies (DSI) maakt gebruik van gepantserde SUV’s, waarvan de bekendste de BMW X5 is. Nu introduceert BMW het nieuwe model, de BMW X5 Protection VR6. Deze BMW gaat verder dan slechts een gepantserde X5. De auto oogt als een gewone, maar robuuste burgerauto en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Schijn bedriegt echter.

Aandrijflijn op maat
De aandrijflijn van deze speciale BMW is volledig aangepast aan het model, van de motor en koppeling tot de versnellingsbak, cardanas en eindoverbrenging. De vierwielaandrijving is nu optimaal afgestemd op het extra gewicht van de bepantsering.

Bescherming op VR6-niveau
Deze speciaal geprepareerde Sports Activity Vehicle (SAV) biedt inzittenden een beschermingsniveau tot en met de VR6-standaard. Dit klinkt wellicht abstract, maar BMW geeft gelukkig voorbeelden. De X5 kan bijvoorbeeld kogels van kaliber 7.62 × 39 FeC of 7.62 × 39 SC weerstaan. Met andere woorden: de kogels afgevuurd door een AK47 kunnen de auto niet binnendringen.

Bestand tegen explosies
Zelfs een explosie van 15 kilogram TNT op een afstand van vier meter kan deze auto niet deren. Dankzij de bepantsering in de vloer en de speciale versterkte run-flat banden blijft de X5 onaangetast. Het is echter opvallend dat beveiliging tegen aanvallen van boven optioneel is.

Technische specificaties
De X5 is uitgerust met een 4.4 liter V8-motor die maar liefst 530 turbo pk’s levert. Hij kan van 0 naar 100 km/u accelereren in slechts 5,9 seconden, met een begrensde topsnelheid van 210 km/u.

Bron: BMW/politie/redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: