3 oktober, 2022
Onze vakbondTe Weinig Politieke Steun Volle Compensatie AOW-gat Defensie

Te Weinig Politieke Steun Volle Compensatie AOW-gat Defensie
T

Een motie van SP’er Jasper van Dijk en CDA’er Raymond Knops, om voormalige militairen en burgermedewerkers van Defensie volledig te compenseren voor het AOW-gat, heeft het 8 december in de Tweede Kamer niet gehaald. Voor de motie stemden 72 Kamerleden, tegen 75. Alleen regeringspartijen VVD en PvdA stemden tegen.

De hoogste ambtenarenrechter oordeelde eerder dat de compensatie van Defensie te laag en pure discriminatie is. Die is nu door het ministerie verhoogd, maar voor de getroffen oud-medewerkers is dat onvoldoende (afspraak is afspraak). De bonden zijn daarom opnieuw naar de rechter gestapt. De beroepszaak dient in het voorjaar.

Eerder op de dag voerden militaire vakbonden  in Den Haag op het Spuiplein nog actie om steun te krijgen voor de motie. Daarbij waren enkele honderden getroffen oud-medewerkers van Defensie aanwezig. Tientallen oud-militairen hebben hun decoraties inmiddels ingeleverd uit woede over het uitblijven van volledige compensatie.

Duizenden oud-werknemers van Defensie hebben of krijgen een AOW-gat. Zij genieten een wachtgeldregeling tot ze 65 worden. Maar omdat de pensioenleeftijd wettelijk is verhoogd, zitten zij met een financieel gat.

bron: Redactie/De Telegraaf/CMHF

3 REACTIES

 1. Volgens mij zitten niet alleen oud defensie medewerkers met een aow gat. Ook mensen die nu dienen. Mijn FLO stopt als ik 65 ben. Mijn AOW krijg ik als ik 69 en drie maanden ben. Dat zijn 51 maanden keer €745 is een kleine €38.000. Best gat!

  • Raymond,
   Van jou wordt verwacht dat je tot 64 jaar en 3 maanden actief blijf dienen en daarna tot 69 jaar en 3 maanden rond moet komen van FLO. En pas dan pensioen plus AOW.

   • Dat geldt niet voor mensen die momenteel in een overgangsregime zitten.

    Tekst deelakkoord:
    Partijen komen overeen dat in ieder geval de rechten van militairen die nu in het overgangsregime zitten zullen worden gerespecteerd. Deze groep gaat in principe ook over naar de nieuwe diensteinderegeling. Deze groep heeft echter het recht om, op eigen verzoek, onder de huidige diensteinderegeling te blijven vallen.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd: