30 november, 2022
Onze vakbondVoormalig Militair Personeel Stuurt Medailles Terug

Voormalig Militair Personeel Stuurt Medailles Terug
V

Vele oud militairen sturen hun medailles terug uit protest dat nog geen voortgang is geboekt met het oplossen van het AOW gat. De maat is vol. Door al het gehannes in politiek Den Haag nemen de veteranen en oud militairen zelf maar het initiatief met dit pijnlijke statement.

Eén van de ODB leden die hieraan meedoet stuurde zijn batons ZM/MM op gestuurd naar het Tweede Kamerlid Ton Elias van de VVD. Hij hoopt dat de brief met de draagbatons daar net voor 30 november aankomt!

Voor zover bekend doen ongeveer honderd ex-collega’s van ons lid dit ook! Zij Hopen dat dit nog enige indruk maakt bij de Kamerleden van coalitie!

Mening ODB
Elke actie die betrekking heeft om het AOW gat te dichten heeft de volle steun van de ODB.

6 REACTIES

 1. Onzin ik heb mn hele leven krom gelegen en belasting betaald en dan worden deze lui ook nog eens bijgespijkerd
  uit de schatkist schande laat ze eens echt gaan werken weten ze ook wat dat is

  • Rw Klaassen. Jouw reactie is denk ik het toonbeeld van wat er mis is in de nederlandse maatschappij ten opzichte van de strijdkrachten. Denk je dat militairen geen belasting betalen? En ja ze werken minder, maar zij zetten wel hun leven op het spel ten dienst van NL. Een beetje respect zou minstens op zijn plaats zijn. Is de FLO terecht? Daar kunnen we het over hebben, er zijn zeker wel wat sterke argmenten voor, maar het gaat hier niet om het feit dat ze FLO hebben, het gaat erom dat de 2e Kamer faalt om zijn beloftes na te komen. Ze falen om voor de belangen op te komen van dezelfde mensen die dienstbaar waren aan hun.

  • Als militair ben ik vaak mikpunt geweest van hoon en spot; blijkbaar hoort dat bij de volksaard – ik heb er mee leren leven. Om u – R.W. Klaassen – een beeld te geven van mijn militaire werkzaamheden verwijs ik naar twee filmpjes en ik hoop dat u die zal bekijken.
   Het eerste filmpje is gemaakt door de audio visuele dienst van de Nederlandse defensie; ik kom na +/- 52 seconden en aan het einde even in beeld: https://www.youtube.com/watch?v=r_jMkSCQiXo

   Het tweede filmpje is gemaakt door een Amerikaanse instantie; hier worden alleen Amerikaanse militairen in beeld gebracht maar Nederlandse militairen hebben het zelfde meegemaakt:
   https://www.youtube.com/watch?v=IKyTre5tTK0

   Nadat u deze filmpjes hebt bekeken, kunt u – R.W. Klaassen – mij vertellen hoe ik “echt moet gaan werken: ?

 2. Minister Hennis roept op om medailles niet in te leveren; volgens haar is een oplossing nabij http://nos.nl/artikel/2146082-hennis-tegen-veteranen-lever-medaille-niet-in.html
  Mijn medailles zal ik niet terugsturen; niet om de minister te gehoorzamen maar omdat ze mij te dierbaar zijn.
  Het vertrouwen van (oud)defensiepersoneel is tot een dieptepunt gedaald. Ooit was ik geestdriftig en gemotiveerd maar dit is omgeslagen in een kille zakelijkheid. Op zakelijke wijze worden een aantal onderdelen van de arbeidsvoorwaarden via de rechter afgehandeld. Mijn onderscheidingstekens voor uitzendingen in oorlogsgebieden hebben een diepere betekenis en bewaar ik in mijn hart. Mijn onderscheidingstekens voor langdurige, eerlijke en trouwe dienst zijn een formaliteit geworden.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd: