21 juni, 2024
Onze vakbondVertrouwen begint met zekerheid en perspectief

Vertrouwen begint met zekerheid en perspectief
V

Vrijdag 8 maart jl kwamen in Culemborg,  bonden en centrales  bijeen die aangesloten zijn bij de MHP (Centrale voor Midden en Hoger Personeel). Zoals de (Gemeenschappelijke Officieren Verenigingen) GOV|MHB en( Centrale van Middelbare en Hogere Functionarissen) CMHF. De MHP wilde vooruitlopend op het overleg met de overige sociale partners de stemming peilen omtrent een nieuw te vormen sociaal akkoord.

Voor de ODB namen Erik Jurriëns en Hans Ringelberg deel aan deze bijeenkomst. De MHP presenteerde haar agenda, Vertrouwen begint met zekerheid en perspectief,  voor het komend overleg. Uitgangspunt is dat Nederland sterker uit de crisis moet komen met behoud van waarden en fairplay.

Duo voorzitter Bob van der Wal en bestuurslid Nic van Holstein gaven een duidelijke presentatie hetgeen werkgevers op tafel hebben gebracht en ook de regering. Wij kunnen u vertellen dat op geen enkel punt overeenstemming was. Of het nu over de WW was of het beperken van een ontslagvergoeding, en het oprekken van het ontslagrecht inclusief die van de (militaire) ambtenaren gaf veel weerstand.

Ook de werkgevers zijn niet gelukkig met voorstellen vanuit het kabinet zoals het quotum van 5% gehandicapten per bedrijf. Bob van der Wal verwacht grimmige onderhandelingen en polderen in de klei. Leden van vakbonden worden bij bosjes op de keien gezet en er heerst een enorme onzekerheid en achterdocht. Tijd voor een andere koers, tijd voor zekerheid met veel perspectief.

SOD_kleur

20130313 MHP Sociale agenda.pdf

 

Stop de afbraak, begin met opbouw!

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: