28 mei, 2024
Onze vakbondBelastingserviceVele defensiemedewerkers gedupeerd door fout Belastingdienst

Vele defensiemedewerkers gedupeerd door fout Belastingdienst
V

De Belastingdienst heeft bij de uitbetaling van tienduizenden toeslagen waaronder die van vele defensiemedewerkers voor de maand oktober een fout gemaakt. Dit laat staatssecretaris Frans Weekers (VVD) vrijdag 20 september weten. Maar liefst 28.000 Nederlanders krijgen als gevolg van een menselijke fout daarom deze maand gemiddeld 1.500 euro minder op hun rekening gestort.

12-02-2011_frans_weekersAan de andere kant krijgen rond 3.900 Nederlanders voor de maand oktober maand juist teveel toeslag op hun rekening. Ook hier gaat het gemiddeld om een bedrag van 1.500 euro. Het gaat om mensen die in augustus een wijziging hebben doorgegeven aan de Belastingdienst. De wijzigingen hebben betrekking op de zorg-, huur- of kindertoeslagen.

De Belastingdienst laat weten dat de dienst er naar streeft binnen een week alsnog het juiste bedrag te storten op de rekening van de mensen die een te laag bedrag hebben ontvangen. Mensen die te veel hebben ontvangen moeten er rekening mee houden dat ze geld terug moeten betalen.  De Belastingdienst neemt via een brief nog contact op met de getroffen mensen.

Bron Belastingservice ODB
Nu.nl

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: