24 februari, 2024
Onze vakbondVast contract

Vast contract
V

De ODB ontving een mail van een van onze leden of de bond ondersteuning kon geven aan de echtgenote van betrokkene. Zij had na drie jaar tijdelijke contracten bij Post NL eigenlijk sinds een jaar een vast arbeidscontract moeten hebben. Kan de ODB, wanneer een lid juridisch lidmaatschap heeft, hierin wat betekenen.

Het antwoord is bevestigend. Want met zo’n lidmaatschap hebben de partner en inwonende kinderen dezelfde rechten bij de ODB als het lid zelf. Dus werden de papieren en mail correspondentie met P&O van Post NL naar de ODB gezonden.

Na het doornemen van alle correspondentie concludeerde de juridische dienst dat P&O dienst in gebreken was met haar eigen regelgeving. Het advies van de ODB was eerst een brief te sturen en een beroep te doen op het gezonde verstand en goede wil van deze organisatie.

Een verbaasd antwoord kwam terug, want na het doornemen van het dossier kwam men er achter dat men enkele zaken over het hoofd had gezien. De echtgenote werkt nu met een vastcontract naar volle tevredenheid van beide partijen bij Post NL.

 

Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: