21 juni, 2024

“Vakantie” uitzending?
"

Als oud-militair kijk je kennelijk met een andere (militaire) blik naar zaken. Bij Dudink en Starink advocaten kwam een getrouwd stel binnen dat al voor de tweede keer in de schuldhulpverlening zat.

De bewindvoerder wilde beiden uit de schuldhulpverlening hebben omdat was gebleken dat een van beiden het eerste hulptraject niet goed had afgesloten en nu binnen 10 jaar voor de tweede keer aanspraak had gedaan op de schuldhulpverlening.

Dat had hij volgens de bewindvoerder niet verteld bij het intake gesprek en ook de rechtbank, die dit ambtshalve dient te controleren, was dit ontgaan.

Na de zitting op de rechtbank vroeg ik terloops hoe de man eigenlijk zoveel schulden had kunnen opbouwen. Hij vertelde dat hij militair was geweest en sinds zijn uitzending naar Cyprus, nooit meer goed had kunnen functioneren. “Iedereen noemt deze uitzendingen altijd een ‘vakantie’ uitzending, maar ik heb mijn leven (financieel) nooit meer goed op de rails gekregen,” zei hij.

In dit soort gevallen zou het mooi zijn als er een apart fonds zou zijn voor militairen die in financiële nood komen. Een veteraan is nu eenmaal geen gewone burger en zou soms best een beetje meer (financiële) hulp kunnen gebruiken.

In deze zaak ging het alleen maar om financiële hulp. Hij was reeds op de goede weg en had zijn schulden bijna afgelost. Het wachten is op de rechter.

Hein Dudink/Advocaat

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: