25 juli, 2024
Onze vakbondU bent medisch ongeschikt om uw taak uit te voeren!

U bent medisch ongeschikt om uw taak uit te voeren!
U

U bent medisch ongeschikt om uw taak uit te voeren! Dat kreeg een militair te horen die op het punt stond te vertrekken naar een ernst operatie. De militair nam gelijk contact op met de ODB, die vanzelfsprekend gelijk actie ondernam omdat haast in verband met zijn naderende uitzending geboden was.

Wat was nu de reden van deze mededeling. De militair was vier jaar daarvoor succesvol geholpen aan een hersentumor. Na de operatie was hij genezen verklaard en binnen een jaar de draad bij Defensie opgepakt. Na onderzoek bleek dat twee instanties niet met elkaar eens waren over de wijze waarop de militair zijn functie uitvoerde.

De ene instantie had gegevens in het systeem staan dat de militair rustig aan moest doen en alleen lichte werkzaamheden uit mocht voeren in verband met zijn medicijn gebruik. De andere instantie was het daarmee oneens en kon aantonen dat de militair geen medicijnen gebruikte en alweer drie jaar volop bij het krijgsmachtdeel meedraaide zelfs tweemaal was uitgezonden.

De militair zou zijn laatste keuring krijgen waarop de voorzitter en de raadsman besloten om maar mee te gaan naar de betreffende neuroloog om te bekijken of de situatie opgelost kon worden want het was één week voor vertrek. De Neuroloog was verbaasd dat niet één maar drie personen de onderzoekskamer binnen marcheerden.

Al gauw bleek dat niet alle gegevens in het verleden op een juiste wijze gemuteerd waren. Nadat ook aangetoond kon worden dat alle diensten zonder uitzondering op voortreffelijke wijze waren vervuld werd het afkeuren ingetrokken en werden alle betrokkenen opnieuw gehoord.

Uitslag:
Positief, de militair werkt alweer een tijdje naar volle tevredenheid bij Defensie en heeft zijn uitzending afgemaakt!

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: