28 mei, 2024
Onze vakbondStruisvogel Politiek Werkt Bij Defensie

Struisvogel Politiek Werkt Bij Defensie
S

Het is maar hoe je het ziet. 2 november jl. zat Putdeksel samen met veel voormalig militair personeel gespannen uit te zien wat Defensie als goed werkgever zou gaan vertellen over de definitieve invulling om het AOW gat te repareren. Ha ha, wat was de uitkomst voorspelbaar, dat wat de bonden als tijdelijke reparatie beschouwen blijkt een lelijke aap uit de mouw te worden.

struisvogelDe minister wilde een motie die door de SP was ingediend op een dusdanige manier (schooljuf) beantwoorden, dat een discussie niet meer mogelijk was. Tja, dat viel rauw op het dak. Er is geen geld en er komt geen geld om de volledige reparatie van het AOW-gat te repareren. De zaal stroomde daarna leeg en de oud-militairen dropen een illusie armer af naar huis.

Ook voor een definitieve WUL-reparatie had de minister een duidelijke oplossing: 1. geen geld en 2. dan maar van tafel. Heeft onze machtigste vrouw van Nederland gelijk? Het antwoord luidt: neen. Al deze fouten zijn willens en wetens gemaakt door het kabinet Rutte 1 en 2. En wel door Financiën, en omdat er nog geen aflosser was op Defensie en omdat een miskleunende HDP (Van de Water) het stuurloze schip in een haven moest manoeuvreren werd het personeel bij defensie speciaal de militairen gewoon de dupe.

De andere politici, je weet wel, die van het soort dat geen meerderheid heeft, klaagden steen aan been dat ze geen begroting kregen en als er een werd gegeven, dat die niet klopte. Of zoals dhr. Knops (CDA) die letterlijk zei dat antwoorden van vele dossiers maanden op zich laat wachten. Jasper van Dijk (SP) vroeg zich af waarom de parlementariërs veel te laat de stukken ontvingen waardoor nachtwerk nodig was om alle dossiers te lezen.

Dijsselbloem zit met zo’n Defensieminister en de gevolgde werkwijze gewoon op rozen. Het ene ministerie helpt het andere om allerhande zaakjes op orde te krijgen, maar ook om duistere zaakjes te verbloemen of gewoon te negeren. Wat je niet ziet dat is er dan toch ook niet. Alles overziend was dit debat meer een parodie op onze zogenaamde rechtsstaat. (Of gelooft u daar nog in).

Beide stinkende zaakjes behoren eigenlijk niet op het bord bij het (ex)personeel, werkzaam bij defensie maar bij het ministerie van Financiën die deze blunders heeft begaan. Om dit alles te repareren zal zeker 2 miljard nodig zijn tot 2023.

Maar wat is de afspraak tussen VVD en PvdA? Gewoon negeren die hap en vertragen. Het liefst tot 2017. Een nieuw kabinet kan niet anders dan deze struisvogelpolitiek volgen, want anders wordt de aflosser van Jeanine Hennis de klos. Nee, dan is het maar beter dat het gepeupel de prijs moet betalen. Daarna laat je een boer en een lekkere wind en ga je door met jezelf te profileren voor het volgende (rijks)luizebaantje.

Putdeksel

(De stukken van Putdeksel geven niet altijd de mening van het ODB bestuur weer)

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: