23 juni, 2024
Onze vakbondJuridische DienstverleningPTSS zaak wordt door defensie toch serieus opgepakt

PTSS zaak wordt door defensie toch serieus opgepakt
P

Na veel juridisch duw- en trekwerk en het gelijktijdig opstarten van een voorlopige voorziening bij de rechtbank te Den Haag, heeft defensie toch besloten om een militair met psychische problemen eerst te onderzoeken en zijn ontslag daar van af te laten hangen. In de tussentijd wordt hij elders binnen defensie tewerkgesteld. Feitelijk is het ontslag daarmee opgeschort.

Hierbij moet worden aangegeven dat er door juridische zaken in Den Haag uiteindelijk toch goed is ingegrepen. De behandelaar van deze zaak heeft eveneens voor elkaar gekregen dat de militair in de tussenliggende periode kan werken. Daardoor krijgt de militair de mogelijkheid om medisch te worden behandeld en krijgt hij hopelijk weer regelmaat in zijn leven terug.

Een van de klachten van de ouders van deze jonge militair was namelijk dat hij sinds zijn terugkomst van uitzending de dag voor de nacht had ingeruild, niet meer sliep en uiteindelijk volledig ontspoorde.

Ik denk dat hiermee wordt aangetoond dat samenwerking tussen partners, ouders, collega’s en defensie zelf, van groot belang kan zijn om accuraat en tijdig te kunnen ingrijpen en zo excessen kunnen worden voorkomen. Uiteindelijk gaat het om het (psychische) welzijn van de (oud) militair en de wijze waarop deze militair functioneert binnen defensie, dan wel in de burger samenleving.

Niemand wil toch horen dat een Nederlandse militair doordraait en 16 mensen doodschiet? Het laat zich raden wat de sergeant Robert Bales allemaal heeft meegemaakt in Afghanistan. Hij wordt nu beschuldigd van het vermoorden van 16 mensen, maar kan zich niets herinneren.

U bent geïnformeerd!

Wordt vervolgd…

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: