21 juni, 2024
Onze vakbondProvincie Limburg wil opheldering toekomst betaalkantoor Defensie!

Provincie Limburg wil opheldering toekomst betaalkantoor Defensie!
P

De provincie Limburg wil opheldering van minister Hans Hillen (CDA) over plannen om het betaalkantoor Defensie deels te verplaatsen naar Utrecht. Minister Hillen zou in strijd met eerdere toezeggingen van zijn kant nu toch een deel over willen plaatsen (centraliseren overheidsdiensten).

Bij het personeel werkzaam bij het betaalkantoor in Kerkrade is onrust ontstaan naar aanleiding van de bezuinigingsplannen, waarbij de aansturing (Leiding) van de uitbetalingen van Kerkrade deels naar Utrecht moet. In Kerkrade blijft alleen een werkorganisatie achter. Door deze beslissing zou van de ruim 100 banen nog minder dan de helft overblijven.

Op langer termijn dreigt (volgens bronnen) ook de werkorganisatie uit Kerkrade te verdwijnen. De Limburgse gedeputeerde Mark Verheijen (VVD) is van plan een brief aan de minister te schrijven met het verzoek om opheldering over dit voornemen.

Verheijen heeft aangegeven dat hij allereerst wil weten of de uitgelekte plannen kloppen. Verheijen vervolgt in het Limburgs Dagblad: “We horen vanuit het personeel dat er virtueel al gepland is de aansturing naar Utrecht te verhuizen.” Dit zou dus tegen alle afspraken ingaan omdat de dienst in Kerkrade zou blijven.

De afspraken waren gemaakt om de kwetsbare positie van de werkgelegenheid in de regio te behouden. Als de helft van het personeel vertrekt is het logisch dat de achterblijvers tijdens een nieuwe bezuinigingsronde ook worden verplaatst. Eerder dit jaar besloot de regering om de kazerne in Weert te sluiten.

Stop de afbraak, begin met opbouw!

Bron Limburgs Dagblad

Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: