6 oktober, 2022
Onze vakbondPrijsverhoging KPU nodig?

Prijsverhoging KPU nodig?
P

Het stuk over de exorbitante prijsverhogingen heeft heel wat stof doen opwaaien en ook veel tongen losgemaakt. Uit officieuze e-mails blijkt dat deze prijsverhogingen nodig waren om bij het overgaan naar de i-bundel een realistischer beeld te scheppen van wat de uniformstukken daadwerkelijk kosten.

Schijnbaar zijn de afgelopen jaren de artikelen al jaren onder de kostprijs verkocht. Reden is onbekend.

Eén reden die ik me kan voorstellen is dat prijsschommelingen en te dure inkopen op deze manier werden verborgen voor de klant. Met het invoeren van de i-bundel kan aan deze ongewenste situatie een einde gemaakt worden omdat er anders altijd geld bij moet en je daar niet zo goed op kunt plannen.

Waar het in deze discussie om moet gaan, vooral voor de toekomst, is de 10% van het totaal bedrag van de waarde van de PSU als jaarlijks besteedbare ruimte. Denk eens na. Dit betekent dat je je gehele PSU dus kunt vervangen over een periode van 10 jaar. Is dit realistisch? Betekent dit dat je GEMIDDELD 10 jaar moet doen met je PSU? En is de kwaliteit van de standaard kleding voldoende dat deze GEMIDDELD 10 jaar meegaat?
Kan de werkgever hier niet aan voldoen dan rest maar 1 ding; Het percentage moet de GEMIDDELDE gebruiksduur reflecteren van de PSU, dus 10% is 10 jaar, 20 % is 5 jaar 50% is 2 jaar, enz.

In ieder geval moet ARBO kleding, uitzending gerelateerd, vak gerelateerd bv brandweerpak of vliegoveral, buiten deze bundel blijven.

Vraag aan de lezer

[poll id=”3″]

3 REACTIES

  1. Waar haalt men die 10 jaar vandaan? Dat lukt wel als je de hele dag op kantoor zit. Of is dit nog uit de dienstplicht? (18 maanden dragen en 8 jaar op je zolder) Ik moet gewoon elk jaar mijn schoenen ruilen ivm slijtage van mijn zolen, en het gaat nu nog sneller ivm 1 paar zomer en 1 paar winter.

  2. De gemiddelde infanterist die 10 jaar met zijn uitrusting doet moet nog geboren worden. Dit is leuk voor je daags blauw of DT maar zeker niet voor werkkleding. Mensen gaan hun kleding langer dragen. Daar is natuurlijk niets op tegen maar uit de praktijk en naar het verleden kijkend komen de gaten weer terug in de baretten en kleding van onze jongere medewerkers. Tenslotte zijn we allemaal jong geweest en je kan je geld wel ergens anders aan besteden dan aan kleding van de baas

  3. Er is mij NOOIT iets gecommuniceerd over de invoering van een i-bundel, laat staan over de hoogte, periode enz. Ook collega’s om mij heen zijn verrast door dit fenomeen. Moet er nu toevallig achter komen door dit soort berichten.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd: