Ernstig achterstallig onderhoud, zoals in Huis ter Heide, is het gevolg van een jarenlange combinatie van nalatigheid van Defensie en het chronisch gebrek aan menskracht. Erik Jurriëns voorzitter ODB ontvangt met regelmaat klachten over de huisvesting, overigens niet alleen van Walaardt Sacré kamp.
25 miljoen
De 25 miljoen als extraatje voor renovatie is beslist te weinig aldus de voorzitter. Alle gebouwen en infrastructuur verkeren in een deplorabele staat. Zelf op het ministerie probeert men vocht te bestrijden. Maar het zijn niet alleen de gebouwen waar de ODB klachten ontvangt.
WC’s
Ook over de inrichting (kapotte WC’s, meubilair, apparatuur) en infrastructuur, zoals parkeerplaatsen, openbaar vervoer en breedband internet ontvang de bond met grote regelmaat klachten.
Rapporteren
Om een en ander beter te inventariseren en om in de jaren erna zicht te krijgen op alle defensieonderdelen aangaande huisvesting, opende de bond vrijdag 1 februari 2019 een mogelijkheid om klachten te rapporteren.
Meldpunt Huisvesting©
Militairen en burgers die willen klagen kunnen vanaf nu terecht bij Meldpunt Huisvesting© Aan de hand van duidelijke vragen en de mogelijkheid zelf een omschrijving te geven kan het personeel problemen anoniem rapporteren. Klik hier om naar het meldpunt op de website te gaan.
Kamercommissie
Indien voldoende gegevens zijn verzameld, worden deze doorgegeven aan de Vaste Kamercommissie voor Defensie zodat deze op de hoogte is van de actuele situatie. Erik Jurriëns “Het wordt hoog tijd dat aan personeel werkzaam bij Defensie gedacht wordt, niet alleen een goede CAO maar ook goede huisvesting, voeding en kleding”.
Bron: ODB
Foto: redactie