16 juni, 2024
Onze vakbondParkeerleed KMar Beatrixkazerne (deel III)

Parkeerleed KMar Beatrixkazerne (deel III)
P

Door een aantal extra ontwikkelingen van operationele aard bij de eenheden op de Koningin Beatrixkazerne (KBK) is een nog groter tekort ontstaan aan parkeerplaatsen (parkeerleed) op deze Haagse kazerne.

Om alle operationele voertuigen op de KBK te kunnen laten parkeren, heeft de facilitair manager KBK een parkeerverbod voor particuliere burgervoertuigen afgekondigd.
Dit parkeerverbod gaat maandag 23 januari 2017 om 00.00 uur in.

U raadt het al ….. er wordt gevraagd om zoveel als mogelijk is met het openbaar vervoer te reizen, te carpoolen of – indien u toch met de auto reist – buiten de kazerne te parkeren. Daarnaast kunnen de dienders hun auto op de Frederikkazerne parkeren, altijd dichtbij ……nietwaar.

Vanuit de CDC organisatie wordt onderzocht of het mogelijk is een pendelbus tussen de Frederikkazerne en het KBK in te zetten. Maar het parkeerverbod gaat in nog voor deze regeling het levenslicht heeft gezien. Uiteindelijk is het de bedoeling dat, zodra deze pendeldienst het levenslicht ziet, het geplaatste personeel daar gebruik van gaat maken (of iedere ochtend/avond een verplichte workout).

Handhaving op deze strikte (parkeerleed) regels zal geschieden door de DBBO en de wijkopperwachtmeester.

Mening ODB:
Het is duidelijk dat een parkeerprobleem bestaat op de KBK, maar er bestaan ook nog veel onduidelijkheden en vragen:

  • wordt de pendeldienst alleen in de ochtend en avonduren ingezet?
  • hoe wordt het busvervoer geregeld voor binnenslapers?
  • wie gaat de bussen bemannen? 
  • worden alleen de busjes geregeld en moet het ontbrekende personeel zelf worden opgehoest?

Genoeg te doen voor de medezeggenschap……maar misschien ook voor de organisatie om het anders te regelen. Kijk uit met parkeren, u bent gewaarschuwd!

Bron: redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: