Donderdag 27 oktober 2016 hebben de centrales van overheidspersoneel (CMHF, AC, ACOP, CCOOP) en de minister van Defensie weer eens formeel met elkaar gesproken in het Sector Overleg Defensie (SOD). In deze vergadering gaf de bewindsvrouwe aan een oplossing te hebben gevonden voor alle problemen, die vorige maand voor de sociale partners de reden waren het overleg op te schorten. Toen wilde Hennis, ondanks haar toezegging, ineens niet onderhandelen (te duur) over een totaalpakket aan nieuwe arbeidsvoorwaarden voor het defensiepersoneel.

De CMHF sector Defensie heeft samen met de andere centrales natuurlijk niet zomaar ‘ja’ gezegd tegen het verzoek van de Minister. De gezamenlijke vakbonden hebben als voorwaarde gesteld dat er voldoende perspectief (poen) moet zijn om een goed onderhandelingsresultaat (loonontwikkeling) te kunnen presenteren.

De Minister verklaarde donderdag plotseling wel voldoende ruimte te zien om al deze punten te kunnen realiseren. Door het hervatten van het formele overleg hebben de overleg partners de Minister het voordeel van de twijfel gegeven. Het is aan haar de keus het defensiepersoneel te laten zien dat het nu wel gemeend is.

Slechts één maand vertraging is door het tijdelijk opschorten opgelopen. Op 1 januari 2017 lopen namelijk de huidige arbeidsvoorwaarden af en hebben wij als ODB onze klok van gehoorzaamheid weer gereed gezet. Defensie houdt natuurlijk een slag om de arm en  wil een einddatum niet noemen. Het blijft merkwaardig dat de onderhandelingen in een van te voren afgesproken radiostilte plaatsvinden.

bron: CMHF sector Defensie

KlussenKlussen
Vorig artikelHennis Wil Oplossing AOW gat Militairen
Volgend artikelAOW Gat En Morele Waarden Kabinet

1 REACTIE

  1. Defensie als werkgever moet zich diep schamen, bij heel veel rijksinstellingen is dit probleem ( AOW ) allang opgelost. Nu gaan ze binnen defensie jong en oud tegen elkaar uitspelen want er is onvoldoende geld. Defensie is het afvalputje van de hele rijksbegroting en daar hoort het personeel ook bij. Ging het om leraren of verpleegkundigen dan stond de hele tweede kamer op zijn kop, nu is het maar defensiepersoneel en blijft het redelijk rustig. Straks krijgt Hennis weer een schouderklopje van Rutte als ze ons weer opnieuw heeft belazerd.

Reacties zijn gesloten.