20 mei, 2024
Onze vakbondCAO Overleg Hervat

CAO Overleg Hervat
C

Donderdag 27 oktober 2016 hebben de centrales van overheidspersoneel (CMHF, AC, ACOP, CCOOP) en de minister van Defensie weer eens formeel met elkaar gesproken in het Sector Overleg Defensie (SOD). In deze vergadering gaf de bewindsvrouwe aan een oplossing te hebben gevonden voor alle problemen, die vorige maand voor de sociale partners de reden waren het overleg op te schorten. Toen wilde Hennis, ondanks haar toezegging, ineens niet onderhandelen (te duur) over een totaalpakket aan nieuwe arbeidsvoorwaarden voor het defensiepersoneel.

De CMHF sector Defensie heeft samen met de andere centrales natuurlijk niet zomaar ‘ja’ gezegd tegen het verzoek van de Minister. De gezamenlijke vakbonden hebben als voorwaarde gesteld dat er voldoende perspectief (poen) moet zijn om een goed onderhandelingsresultaat (loonontwikkeling) te kunnen presenteren.

De Minister verklaarde donderdag plotseling wel voldoende ruimte te zien om al deze punten te kunnen realiseren. Door het hervatten van het formele overleg hebben de overleg partners de Minister het voordeel van de twijfel gegeven. Het is aan haar de keus het defensiepersoneel te laten zien dat het nu wel gemeend is.

Slechts één maand vertraging is door het tijdelijk opschorten opgelopen. Op 1 januari 2017 lopen namelijk de huidige arbeidsvoorwaarden af en hebben wij als ODB onze klok van gehoorzaamheid weer gereed gezet. Defensie houdt natuurlijk een slag om de arm en  wil een einddatum niet noemen. Het blijft merkwaardig dat de onderhandelingen in een van te voren afgesproken radiostilte plaatsvinden.

bron: CMHF sector Defensie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: