30 september, 2022
Onze vakbondOrgie aan boord Evertsen roddel of waarheid?

Orgie aan boord Evertsen roddel of waarheid?
O

Voor de één een aardig  boulevard bericht, maar voor degene die het aangaan een ware nachtmerrie. De ODB werd een aantal dagen geleden op de hoogte gebracht, door opvarenden, van hetgeen mogelijk gebeurd zou zijn aan boord Zr. Ms. Evertsen. En waarbij twee leden van de ODB betrokken waren.

Bij thuiskomst namen de leden direct contact met de ODB op om juridische bijstand te vragen hetgeen direct door het bestuur werd toegezegd. Tijdens interviews, die een lange tijd in beslag namen, werd al snel duidelijk dat de vork toch ietsje anders in de steel zat dan hetgeen door het commando van de Evertsen werd beweerd.

In een Telegraaf artikel pocht Roy Klopper dat onze leden zich te buiten gingen aan zwaar drankmisbruik. Als vakbond fronsen wij bij dit soort uitlatingen altijd onze wenkbrauwen. En hoe komt Roy Klopper aan deze informatie? Maar het krantenartikel gaat daarna verder. Dat de militairen zelfs betrapt zouden zijn.

Dit is een soort riool journalistiek van de koude grond die afgaat op roddel en achterklap van een “operationeel commando” die verdacht makende verklaringen over haar eigen militairen aflegt. Zoiets vindt meneer Klopper niet bij DSM, Philips of TaTa steel. Maar het bericht was echter onvoldoende zodat Roy het vervolgens aandikt met gebeurtenissen van meer dan 20 jaar geleden of gebeurtenissen die ook niet bewezen waren.

Zoiets heet roddel, je zou je toch eens af moeten vragen waarom vier jonge mensen als vermaak te kijk worden gezet in het dagblad de Telegraaf. Roy, dan is het nu mijn beurt, laat jij je voor een karretje spannen om mensen opzettelijk te beschadigen? Het heeft er alle schijn van. Ik lees over het algemeen jouw algemene stukken aangaande Defensie met plezier maar dit bericht en het voorgaande van Zr. Ms. Van Speijk gooi ik in de prullenbak waar het thuishoort.

Erik Jurriëns
voorzitter ODB

7 REACTIES

  1. Snap het commando niet helemaal, mensen steken hun nek uit en worden bij het minste of geringste bij het grof vuil gezet!

  2. Je wordt doodziek van die gigantisch opgeblazen halve, of helemaal geen waarheden, waarna bij nader onderzoek geen bal van klopt, het wordt tijd dat die sensatiepers eens goed onderuit wordt gehaald….

  3. Typisch de Telegraaf, als we het leger en de Koninklijke Marine in het bijzonder, in een verkeerd daglicht kunnen plaatsen, doet de waarheid er niet zoveel toe en maken we van een mug een olifant.

  4. Zo lekker gemakkelijk he, schrijven over een ander. Alsof er nooit iets gebeurd bij de Telegraaf zelf of op andere kantoren.
    Maar nee, eigen vuile was houden ze wél binnen, want als ik dit zo lees wil ik niet lezen hoe hij dit baantje “gekregen” heeft

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd: