23 juli, 2024
Onze vakbondOngevallenverzekering Noventas

Ongevallenverzekering Noventas
O

Voor privé, militair, politie of ander geüniformeerd beroep

Als militair kan je in tegenstelling tot een burger, in bijzondere situaties terecht komen. Omstandigheden met een extra verhoogd risico. Zeker als je wordt uitgezonden op missie. Dergelijke situaties vallen niet onder een normale verzekering in Nederland. Molest is bijvoorbeeld standaard uitgesloten bij Nederlandse verzekeraars. Daarom heeft Noventas verzekeringen laten ontwikkelen speciaal voor militairen die wèl dekking bieden onder jouw beroepssituaties.

Raak je overigens als militair door een ongeval blijvend invalide of overlijd je hierdoor, dan volgen vanuit Defensie, afhankelijk van de omstandigheden en mate van arbeidsongeschiktheid, specifieke uitkeringen. Defensie komt je echter niet altijd tegemoet in bijvoorbeeld de aanpassing van een woning of auto. Het Defensie Ongevallen Plan van Noventas geeft je wel financiële zekerheid.

Met enige regelmaat worden door verzekeraars de verzekeringsproducten tegen het licht gehouden en waar nodig aangepast. Ook Noventas houdt de exclusief voor haar op maat gemaakte producten tegen het licht. Na een uitgebreide zoektocht heeft Noventas de dekking van haar ongevallenverzekering weten onder te brengen bij Lloyd’s of London in Engeland, de grootste verzekeringsmarkt ter wereld. Hierdoor biedt de ongevallenverzekering van Noventas diverse mogelijkheden.

Militair
De verzekering biedt voor militairen in actieve dienst, ongeacht het wapen of dienstvak, onder meer de volgende dekkingen:

 • Privé + beroepsmatig; 24/7 van toepassing
 • Molest
 • PTSS; dit is een uitkering in geld op basis van de mate van ‘invaliditeit’. De dekking geldt zolang de polis actief is en biedt dekking voor militairen onder beroeps-omstandigheden maar ook voor andere beroepen is dit mogelijk als je de dienst verlaat.
 • Wereldwijd
 • Active War; dit betekent dekking onder alle geweldomstandigheden, dus ook oorlog. In dit laatste geval wel met uitzondering van bijvoorbeeld de Big 5.
 • Variabele hoogte op de verzekerde bedragen.
 • Uitgebreide lijst met beroepen waarop de dekking(en) van toepassing is (zijn).
 • Uitgebreidere mogelijkheden voor voortzetten na Defensie, inclusief behoudt PTSS-dekking.

Er zijn dus extra mogelijkheden in de dekking voor jou als militair en voor jou als privé persoon als je de dienst verlaat. Bijvoorbeeld met het voortzetten van de PTSS-dekking naar een ander beroep.

De meest afgesloten (basis) versie heeft een dekking van € 5.000 bij overlijden, maximaal € 50.000 bij blijvende invaliditeit en maximaal € 50.000 bij PTSS.

Grensverleggende activiteiten
Ook de zogenoemde ‘grensverleggende activiteiten’ (GVA), zoals parachutespringen, onderwatersport, wintersport en bergbeklimmen zijn standaard meeverzekerd. Deze activiteiten dienen altijd wel onder deskundige begeleiding te staan.

Uitzending door Defensie
Ook tijdens uitzending zijn de risico’s van blijvende invaliditeit en overlijden standaard verzekerd. Zelfs is er dekking voor ‘active war’. Deze risico’s zijn zonder premietoeslag verzekerd!

Uit dienst
Veel militairen blijven na hun diensttijd reservist. Natuurlijk biedt deze verzekering dan ook dekking voor jouw beroepsmatige activiteiten als reservist. Maar ook kun je in jouw nieuwe beroep te maken krijgen met risicovolle omstandigheden. Want heb je een geüniformeerd beroep, dan krijg je helaas steeds vaker te maken met vervelende situaties. Mishandeling? Soms zelfs uitmondend in PTSS-klachten. Je kunt ongewild in conflictsituaties komen. Krijg je te maken met impact volle situaties of loop je een verhoogd risico, dan biedt de ongevallenverzekering ook dekking. Er is voor diverse geüniformeerde beroepen dekking. Ook met behoudt van PTSS-dekking!

Zo is er bijvoorbeeld dekking voor jou als:

 • Politie
 • Beveiliger algemeen
 • Beveiliger koopvaardijschepen
 • Brandweer
 • Ambulancepersoneel
 • Openbaar vervoer
 • Verpleging
 • VPD
 • Uitgebreidere mogelijkheden voor voortzetten na Defensie, inclusief behoud PTSS-dekking
 • Eventueel aanvullende hypotheekdekking

Nieuw lid ODB
Nieuwe leden van de ODB hebben recht op een half jaar GRATIS dekking op de ongevallenverzekering voor overlijden (€ 5.000) en blijvende invaliditeit (max. € 50.000). Dit valt onder de dekking van het verzekeringscertificaat en is inclusief een half jaar GRATIS aansprakelijkheidsverzekering maar zonder molest dekking. Informeer naar de exacte dekking van het certificaat.

Neem contact met Noventas op voor meer informatie over deze verzekering, de voorwaarden en premies en voor jou als nieuw lid: +31(0)880 300 100 of per mail info@noventas.nl

Bron: Noventas
Foto: Noventas

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: