23 juli, 2024
Onze vakbondODB steunt petitie GOV|MHB

ODB steunt petitie GOV|MHB
O

De ODB steunt de handtekeningenactie “Handen af van Defensie, in belang verzorgingsstaat” die door het GOV|MHB voor het zomerverlof werd gestart. Onze defensieorganisatie is veruit de goedkoopste verzekering (slechts 7 miljard euro) voor uw vrijheid, democratie en verzorgingsstaat.

mars

Stabiliteit, zeker in de wereld van vandaag is nodig voor toegang en gebruik van schaarse grondstoffen verspreid over de gehele wereld. Het ongestoord handel kunnen drijven in deze goederen kan alleen met vrij gebruik van zee-, lucht- en landroutes.

Daardoor blijft de economische motor die uiteindelijk onze verzorgingsstaat betaalt, draaien. Het is dus Defensie die indirect deze welvaart voor ons land mogelijk maakt (preventie) Niet iedereen ziet de samenhang tussen Internationale politiek, defensie, veiligheid, handel en industrie, waardoor (alsof het vanzelfsprekend is) voorspoed ontstaat.

Het eenzijdig  opheffen van onderdelen en uitbesteden van taken aan andere landen geeft alleen op papier voordelen. Maar u weet als geen ander wat de afgelopen decennia van privatisering in de burgermaatschappij heeft gekost aan banen, kennis, sociale zekerheid en politieke invloed. Veel Nederlandse bedrijven en hun werknemers worden nu door buitenlandse investeerders als speelbal gebruikt.

Dit mogen wij bij onze Defensie nimmer laten gebeuren. Een verenigd Europa is ver weg, dus een Europees leger waarbij bijv. Frankrijk zijn soevereiniteit op moet geven is een utopie.

U heeft in ons stuk “verkiezingen 2012 op welke partij gaat u stemmen” kunnen lezen welke snode plannen de politici in Den Haag met Defensie voor hebben. De ODB voert al jaren verzet tegen de doorgedraaide bezuinigingscultuur. Het bestuur roept daarom haar leden, hun familie en kennissen op om de petitie “Handen af van Defensie, in belang verzorgingsstaat” te steunen.

Op onderstaande links komt u op de petitiepagina.

http://petities.nl/petitie/handen-af-van-defensie-in-belang-van-verzorgingsstaat of http://bespaardefensie.petities.nl/

Stop de afbraak, begin met opbouw!

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: