18 mei, 2024
Onze vakbondKaderledenmiddag CMHF

Kaderledenmiddag CMHF
K

Erik Jurriëns, Hans Ringelberg en Alex Hiemstra waren namens het ODB Bestuur aanwezig op de door het CMHF georganiseerde kaderledenmiddag. De middag begon met een gezamenlijke lunch gevolgd door het welkomstwoord van CMHF voorzitter Reginald Visser. Hiermee gaf hij het startsein aan de sprekers van de middag.

De spits werd afgebeten door Jan Hut, die de stand van zaken over de “Normalisering rechtspositie van Ambtenaren” aan de aanwezige verenigingen voorlegde. Deze gaf het stokje door aan Joost van der Stoep, welke op het Ministerie van Binnenlandse Zaken een onderzoek van “Leiderschap & Professionele Ruimte” heeft gehouden en aan de aanwezigen via een indrukwekkende interactieve presentatie het door hem ontwikkelde 5R model (Richting, Ruimte, Resultaten, Rekenschap en Relatie) onder de loep nam. Het 5R model vormt zeker geen nieuwe managementhype, maar meer een analysemodel die probeert de werkelijkheid te vatten. Maar het is zeker een model die aanknopingspunten biedt om stapje voor stapje te komen tot betere resultaten door optimaal gebruik te maken van het potentieel van elke medewerker.

Na een korte pauze gaf de voorzitter het woord aan de specialiste Medezeggenschap, Ajda Balikci. Zij is als trainer werkzaam voor Trainiac Training & Advies, en behandelde enige actuele verrassende en interessante uitspraken op het gebied van medezeggenschap. Onderbouwd met wetswijzigingen en recent onderzoek.

Hierna sloten Jan Hut en Reginald Visser de middag af.

bron Redactie ODB
Joost van der Stoep

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: