23 april, 2024
Onze vakbondODB aanwezig bij de open dag op vliegbasis Volkel

ODB aanwezig bij de open dag op vliegbasis Volkel
O

De ODB was vrijdag 14 juni aanwezig op vliegbasis Volkel ter gelegenheid van de viering van 100 jaar militaire luchtvaart en de jaarlijkse open dagen van de Koninklijke Luchtmacht. ’s Ochtends in alle vroegte vertrokken 4 man van het ODB promotieteam richting de Brabantse vliegbasis. Het team moest op tijd zijn want vanwege de verwachte drukte zou de toegang tot het luchtvaartterrein slechts tot 0700 mogelijk zijn.

Door het zeer vroege vertrek, gaan er soms wel wat kleine zaken mis. Zo ook op deze dag. Nadat het team zich had gemeld en de passen in ontvangst had genomen en naar de aangewezen standplaats (marktkraam) was gegaan, bleek bij aankomst dat de aanhangwagen niet geopend kon worden. De sleutel was achtergebleven in Julianadorp. Gelijk boden andere standhouders hulp, o.a. van de ACOM, die in hetzelfde vak aanwezig was.

Helaas gaf het Nederlandse kwaliteitsproduct geen krimp en alle Multitools, bitjes en andere technische hulpmiddelen waren nutteloos in de strijd om de aanhangwagen te openen. Om zwaarder materieel in te zetten nam de voorzitter contact op met LT Colin Winter van vliegbasis Volkel. Deze kwam met assistentie naar de plaats des onheils. Edoch de aanhangwagen wist ook deze aanval te weerstaan.

Het was duidelijk er moest groter en zwaarder materieel worden ingezet om de ODB uit deze benarde positie te halen en zo stond (via Colin) binnen tien minuten een complete ploeg van de TD om de aanhangwagen  opgesteld en met zwaarder materiaal werd het slot vakkundig verwijderd. En zo kon het promotieteam aan haar werk, het opbouwen van de vernieuwde stand.

Pas de donderdagavond ervoor was de nieuwe aankleding van de ODB promostand uit de pers komen rollen. Bij het uitpakken bleek dat het ODB designteam weer een kwaliteitsproduct had ontworpen. (De foto’s spreken voor zich) De opendag was als vanouds professioneel georganiseerd. Dat moet ook wel want alle evenementen spelen zich af op een enorm terrein. Maar liefst 220.000 bezoekers zijn op het verjaardagsfeest van de militaire luchtvaart aanwezig geweest.

De stand bemanning kon terugkijken op een geslaagde promotie van onze vakbond. Veel materiaal o.a. van onze partners vond zijn weg onder de militairen waarvan velen onze stand hebben bezocht. De weergoden waren de deelnemers gunstig gezind en de vele demo’s van de aanwezige stuntteams zorgden voor het nodige spektakel. Al met al een bijzonder geslaagde dag.

Ik wil de volgende mensen en of organisaties bedanken voor hun hulp, inzet en gezelligheid voor onze vereniging: Organisatie Opendagen KLu, TD vliegbasis Volkel, Wervingsteam ACOM, Colin Winter, Promoteam ODB, Designteam ODB, 322 SQN (buren).

“Bravo Zulu” allemaal.

Erik Jurriëns

Voorzitter.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: