16 april, 2024
Onze vakbondNoventas en Nh1816 doneren €15.000,- aan Stichting Onbekende Helden

Noventas en Nh1816 doneren €15.000,- aan Stichting Onbekende Helden
N

MIERLO –Stichting Onbekende Helden ontving deze week een ruime gift van de coöperatie Nh1816 Verzekeringen en de adviseurs van Noventas Verzekeringen. De welkome bijdrage wordt geïnvesteerd in middelen om, ondanks de beperkingen die het covid virus ons oplegt, in contact te blijven met de veteranen in Nederland en ze de maatschappelijke hulp te blijven bieden die zo hard nodig is.

Het team van Stichting Onbekende Helden staat voor grote uitdagingen om hun dienstverlening aan de 110.000 veteranen in Nederland te blijven uitvoeren. Workshops en bijeenkomsten om ze te helpen bij de orientatie op de arbeidsmarkt zijn nog maar beperkt mogelijk. Ook het geven van presentaties aan bedrijven en organisaties om zo meer partners voor het Veteranenpasvoordeel-programma te krijgen staat op een laag pitje.

Aanpassingen nodig bij hulp aan veteranen
Désirée Donkers van Onbekende Helden legt uit: “Onze trainers/coaches zijn gewend om groepen van zo’n 20 veteranen te begeleiden in hun oriëntatie op de arbeidsmarkt. Nu zijn we toegewezen op zoomsessies, webinars en workshops met beperkte capaciteit, die lang niet altijd hetzelfde effect sorteren. In de gesprekken met de veteranen merken zij dat juist tijdens de lockdowns en veranderde economische omstandigheden behoefte in aan begeleiding en ondersteuning”.

Investeringen nodig
Om de veteranen beter van dienst te kunnen zijn tijdens de anderhalve meter samenleving is Onbekende Helden gedwongen te investeren in middelen en manuren. Eén op één sessies op kleine locaties zijn nog steeds mogelijk. Maar de professionele begeleiding en overhead van die locaties zorgen voor hogere kosten.

Minder sponsorinkomsten “Normaal gesproken is het een investering die we zelf kunnen bekostigen voor onze veteranen,” gaat Jasper Schoenmakers verder. Onze stichting is echter afhankelijk van sponsorinkomsten en donaties, die we ontvangen bij onder andere evenementen en businessclubs. Dit soort activiteiten vinden nu ook nagenoeg niet meer plaats.

Noventas helpt
Gabri Hessels is directeur van Noventas Verzekeringen. Een groot deel van zijn klanten bestaat uit militairen, zowel actief als postactieve. Zijn betrokkenheid bij Defensie is mede daardoor erg groot. Hij legt uit: “Wij dragen onze Veteranen een warm hart toe en juist in deze tijden is het belangrijk om onze erkenning en waardering te laten zien. Daarom willen wij Stichting Onbekende Helden graag steunen en hebben daarvoor de samenwerking opgezocht met NH1816”.  “Wij werken in de advisering van onze relaties samen met gerenommeerde verzekeraars. Voor particuliere schadeverzekeringen is dit Nh1816 Verzekeringen. Deze maatschappij heeft naast een excellente dienstverlening als kenmerk dat ze een coöperatie is met oog voor de wereld om ons heen.”

Extra fonds namens Coöperatie Nh1816
Een deel van de winst van deze verzekeraar investeert Nh1816 in de samenleving door het steunen van goede doelen. Speciaal voor mensen die tijdens de coronacrisis extra geraakt zijn, heeft Nh1816 een extra fonds opgezet. Noventas, dat zelf een substantieel deel van de donatie draagt, heeft met succes een beroep gedaan op dit fonds om samen onbekende helden te steunen. 

Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven
“De samenleving heeft het in deze tijden van het coronavirus ontzettend zwaar. Als coöperatieve verzekeraar ondersteunen wij kwetsbare mensen en maatschappelijke projecten samen met onze adviseurs en verzekerden”, vertelt Dorine van Basten, bestuurslid Coöperatie Nh1816. “Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar.”

Noventas is een ervaren financieel advieskantoor in Mierlo. Een allround financieel advieskantoor op gebied van schadevezekeringen, voor de lokale huishoudens in de omgeving van hun vestiging, maar met een specialisme voor de militairen in heel Nederland.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: