26 mei, 2024
Onze vakbondJuridische DienstverleningNieuwe regelgeving voor klokkenluiders

Nieuwe regelgeving voor klokkenluiders
N

Door de jaren heen hebben diverse cliënten zich bij mij gemeld met de mededeling dat er op het werk ‘onoorbare’ zaken plaatsvonden. De baas graait uit de ruif en/of besteelt de overheid op mega schaal. Recentelijk bleek ook dat er bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken ongenoegen naar buiten werd gebracht door een zogenaamde klokkenluider.

Soms wordt mij dan gevraagd: “Wat moet ik doen? Moet ik dit naar buiten brengen?”

Hoeveel regelgeving de Staat der Nederlanden ook maakt, er is maar 1 advies mogelijk: Niet/never/niemals/jamais de klok luiden… Zoek een andere baan, verhuis, vertrek, loop door, ga desnoods een weekendje weg (www.weekendjeweg.nl). Ongeacht wat de staat der Nederlanden er (financieel) mee opschiet, u zult altijd aan het kortste eind trekken.

Met betrekking tot uw ‘rechtvaardigheidsgevoel’ verwijs ik simpelweg naar hoe het met enkele van de klokkenluiders afliep:

  • Fred Spijkers. Ontslagen en jarenlang door het slijk gehaald. Kreeg na jaren procederen uiteindelijk een ‘vergoeding’. Vervolgens greep de fiscus hem alsnog en hield hij geen cent over . Later kreeg hij een lintje…
  • Ad Bos. De Staat der Nederlanden verdiende honderden miljoenen terug door Bos, maar hij zelf raakte alles kwijt en woonde totaal berooid met zijn vrouw in een camper. Hij werd tenslotte zelf vervolgd door justitie wegens omkoping en veroordeeld. De ‘bandieten’ kregen een schikking thuis.

Klokkenluiders wet- en regelgeving is symboolwetgeving. Een klokkenluider geniet geen enkele bescherming.

U bent gewaarschuwd!

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: