26 november, 2022
Onze vakbondNieuwe Marinekazerne In Vlissingen Komt Er Nu Echt

Nieuwe Marinekazerne In Vlissingen Komt Er Nu Echt
N

Er kan nu echt niets meer tussenkomen: Vlissingen krijgt een nieuwe marinekazerne. De laatste barrière is woensdag 22 juni genomen.

Defensie, provincie Zeeland, waterschap Scheldestromen en gemeente Vlissingen hebben de laatste overeenkomst getekend. De volgende stap is de aanbesteding van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne door Defensie. Deze locatie wordt de toekomstige thuisbasis van het Korps Mariniers.

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen volgt de aanbesteding. Die vindt niet voor het eind van de zomer plaats. Naar verwachting start de bouw (na de nodige vertraging) eind 2018. De eerste gebruikers betrekken eind december 2020 de kazerne. In de tweede helft van 2021 moet alles klaar zijn.

De nieuwe kazerne aan de Buitenhaven biedt ruimte aan zo’n 1.800 militairen en is 70 hectare (140 voetbalvelden) groot ruim 20 meer dan de huidige locatie.

bron Mindef

 

5 REACTIES

  1. Ben benieuwd of de mariniers ook mee willen. Ik heb er een hard hoofd in en ik voorspel een (nog grotere) uitstroom.

  2. nou dit wordt hoog tijd dan kan dat ouwe zooitje opgeruimd worden in Doorn was toch al een waardeloze locatie.

  3. Nou misschien dat mariniers geen moeite hebben met verhuizen maar ik wel hoor ik ben al een keer verhuisd om dichter bij het werk van mijn echtgenoot te komen en nu moet ik zeker weer? Nieuwe school voor mijn kinderen nieuwe vriendjes. Het haalt echt meer overhoop dan je zou denken.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd: