17 juli, 2024
Onze vakbondNaaiatelier

Naaiatelier
N

Een lid met een aanvullend lidmaatschap riep de hulp in van de ODB om een probleem met de werkgever van zijn partner. Leden met een aanvullend lidmaatschap van de ODB krijgen ook hulp bij civiele zaken.

Het bleek dat de werkgever van de partner personeel eerder wilde ontslaan dan de overeengekomen einddatum. Daarnaast wilde hij ook enkele maanden minder salaris overmaken. Als reden werd opgegeven dat het een sociaal plan zou betreffen, waardoor minder werknemers ontslagen zouden worden.

Navraag leerde dat de werkgever een potje van de financiën had gemaakt. Niets klopte waarbij de bond aan de partner het advies gaf met het dossier naar het UWV te gaan, want zoals later bleek was het UWV niet ingelicht. Ook de afdracht van deze werkgever liet te wensen over.

Zodoende werd de arbeidsinspectie op de zaak gezet, omdat meer zaken niet in de haak bleken. De werkgever schrok zich een hoedje, betaalde de boetes en elk contract is op een normale manier beëindigd. De (ex-)werknemers leverden geen salaris in!

Eén van de ex-werknemers heeft nu zelf een naaiatelier geopend (natuurlijk het ODB lid).

redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: