22 mei, 2024
Onze vakbondNa zes jaar toch het gevechtsinsigne

Na zes jaar toch het gevechtsinsigne
N

Op vrijdag 16 december 2011 vlak voor zijn winterverlof heeft ons ODB kaderlid SMJRLDGD Sander Naumann het gevechtsinsigne ontvangen uit handen van de directeur Personeel, CDRA van Gelder en het hoofd geneeskundige en personele zorg van CZSK, KTZAR Jelle Bos.

Het was al weer zes jaar geleden dat Sander op missie was met PRT-6 in Pol-E-Khomri, in de provincie Baghlan in Afghanistan, en daar met een patrouille in een Patria XA-188 GVV pantserwagen op een IED (Improvised Explosive Device) is gereden. Door deze aanslag met een bermbom vielen gelukkig geen (zwaar) gewonden bij onze jongens, slechts twee van hen werden gerepatrieerd. Helaas waren er wel doden onder de lokale bevolking te betreuren.

Sander heeft aan deze aanslag blijvend gehoorschade opgelopen maar was dezelfde week alweer aan de slag in Pol-E-Khomri.

Dankzij oplettendheid van overige inzittenden, die deze onderscheiding al eerder in ontvangst namen, werd Sander alsnog in het zonnetje gezet.

Het gevechtsinsigne geeft waardering en erkenning aan de zware omstandigheden waaraan een ieder, in dit geval een Algemeen Militair Verpleegkundige, optimaal moet presteren en soms in extreme omstandigheden extreme beslissingen moet nemen.

bron: MINDEF

SMJRLDGD Naumann

Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: