16 juni, 2024
Onze vakbondMilitairen blootgesteld aan asbest !?!

Militairen blootgesteld aan asbest !?!
M

Door onze leden wordt gemeld dat zij zijn gevraagd een meldingsformulier in te vullen over blootstelling gevaarlijke stoffen en fysische processen. Nederlandse militairen zijn namelijk op oefening op het terrein van Kamp Ujmajor, Veszprem, in Hongarije waar kennelijk de aanwezigheid van asbest is vastgesteld.

De militairen wordt gevraagd het meldingsformulier verder aan te vullen met persoonlijke gegevens waarbij wordt aangegeven dat mogelijke blootstelling heeft plaatsgevonden. De dienstleiding heeft al een aantal zaken vooraf ingevuld waarbij wordt aangegeven dat asbestplaten (welke soort is onduidelijk) zijn geconstateerd op de voorbestemde legeringlocatie Kamp Ujmajor, Veszprem, van de militairen.

Dit moet uiteraard tot op de bodem worden uitgezocht. Je zou denken dat anno 2014 dit veel beter kan. Het lijkt er nu zeer sterk op dat, in plaats van niet oefenen op een met asbest besmette locatie, betrokkenen een formulier moeten invullen.

[vc_button title=”Het genoemde formulier” target=”_blank” color=”wpb_button” icon=”wpb_document_pdf” size=”wpb_regularsize” href=”https://www.defensiebond.nl/wp-content/uploads/2014/03/Dfe-050-VACH-2014.pdf”]
Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: