Door onze leden wordt gemeld dat zij zijn gevraagd een meldingsformulier in te vullen over blootstelling gevaarlijke stoffen en fysische processen. Nederlandse militairen zijn namelijk op oefening op het terrein van Kamp Ujmajor, Veszprem, in Hongarije waar kennelijk de aanwezigheid van asbest is vastgesteld.

De militairen wordt gevraagd het meldingsformulier verder aan te vullen met persoonlijke gegevens waarbij wordt aangegeven dat mogelijke blootstelling heeft plaatsgevonden. De dienstleiding heeft al een aantal zaken vooraf ingevuld waarbij wordt aangegeven dat asbestplaten (welke soort is onduidelijk) zijn geconstateerd op de voorbestemde legeringlocatie Kamp Ujmajor, Veszprem, van de militairen.

Dit moet uiteraard tot op de bodem worden uitgezocht. Je zou denken dat anno 2014 dit veel beter kan. Het lijkt er nu zeer sterk op dat, in plaats van niet oefenen op een met asbest besmette locatie, betrokkenen een formulier moeten invullen.

Het genoemde formulier
KlussenKlussen
Vorig artikelCyberdienst NAVO naar Den Haag
Volgend artikelLaatste Canadese militair weg uit Afghanistan

2 REACTIES

  1. In mijn woonplaats wonen honderden gezinnen onder een dak waarin asbest is verwerkt. Paniek? Natuurlijk niet. Defensie op voorhand betichten? Zal wel een andere intentie achter zitten. Hongarije-bericht is profileringsdrang van een paar mensen zolang niet eens de moeite is genomen om met nadere details te komen.

Reacties zijn gesloten.