16 juli, 2024
Onze vakbondMarinedagen 2013: Nat, druk en gezellig

Marinedagen 2013: Nat, druk en gezellig
M

Het is alweer voor de negende keer dat de ODB het gehele weekend present was op de marinedagen, 525 en de Sail in Den Helder. Ondanks de afwijzing voor deelname van de ODB door de organisatie aan de Marinedagen heeft de ODB toch een mogelijkheid benut die het mogelijk maakte zich duidelijk te profileren en de blokkade te omzeilen.

De ODB vroeg en kreeg ondersteuning vanuit DefensieGezinssupport, een partner van onze vakorganisatie. Gedurende het gehele weekend werd deze stand druk bezocht, door leden en niet leden die om allerlei informatie vroegen en kregen.

Aanmeldingen hebben wij noodgedwongen moeten uitstellen, de vakorganisatie heeft nog steeds, ondanks toezeggingen van de minister, een wervingsverbod. Edoch onze pennen, stickers en nog veel meer artikelen vonden gretig aftrek bij de shoppende militairen.

Spelbreker dit jaar was het slechte weer die de vele bezoekers regelmatig trakteerde op een flinke hoosbui. Maar desondanks passeerden 330.000 bezoekers de toegangspoorten van de marinehaven en het Sail Den Helder terrein.

De organisatie (o.a. reservisten) die een extra uitdaging in de vorm van Sail Den Helder erbij had, was zoals gebruikelijk van een hoog niveau. DefensieGezinsupport (Eise Akker) bedankt voor de catering en de goede zorgen die uitstekend was.

Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: