16 juni, 2024
Onze vakbondMarinedagen 2012: "Samen slagvaardig!"

Marinedagen 2012: “Samen slagvaardig!”
M

In Den Helder vinden op 7 en 8 juli 2012 de Marinedagen plaats. Met demonstraties van vloot en mariniers, marineschepen en helikopters laat de marine, samen met al haar partners, de duizenden bezoekers zien hoe zij ‘Samen slagvaardig’ opereert. Ver weg en dicht bij huis.

Samenwerken is bij de marine de norm. Vloot en mariniers zetten zich samen in voor veiligheid op en vanuit zee. Ver weg, maar ook dicht bij huis. De marine werkt nauw samen met civiele autoriteiten, andere departementen en de overige krijgsmachtdelen. Het samen oefenen en samen opereren met andere marines draagt bij aan het onderlinge vertrouwen en wederzijds begrip. Met het thema Samen slagvaardig toont de marine met haar partners het belang van die samenwerking.

Vanaf de kades en aangemeerde marineschepen kan het publiek met eigen ogen aanschouwen hoe marinemannen- en vrouwen samenwerken om een drugstransport te onderscheppen, om een amfibische landing uit te voeren, om piraten te overmeesteren of om een reddingsoperatie op zee uit te voeren.

Op het terrein van het Marinebedrijf is het imposante dok opengesteld om bezoekers een uniek kijkje achter de schermen te bieden.

Uiteraard kunnen bezoekers op het terrein van de marinebasis ook zelf de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld door te abseilen, aan een lichte lasten tuig te hangen of zelf militaire uitrustingsstukken ter hand te nemen.

Remote Controlled Helicopter
1e prijs bij de stand van de ODB

Om nut en noodzaak van de verschillende samenwerkingsverbanden te laten zien, wordt de marinehaven ingedeeld in de volgende thema’s:

  • Kennis & Innovatie;
  • Maritieme Instandhouding & Ondersteuning;
  • Nationale Take;
  • Internationale Missies.

De ODB is aanwezig met een stand en een aardige prijsvraag (op afstand bestuurbare helikopter) voor alle militairen die op deze dagen hun best doen om Defensie op een professionele manier te promoten. De Bond is aanwezig in de grote tent op het haventerrein. Militairen kunnen de actiecode opvragen en de direct prijsvraag bij onze stand invullen. Op 10 juli maken wij de winnaar bekend.Ook militairen die mee willen dingen naar deze prijs kunnen de actiecode opvragen via onze administratie en elektronisch meedoen. Natuurlijk worden alle gegevens na de actie vernietigd.

De actie start op vrijdag 6 juli en loopt door tot en met 10 juli.

Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: