21 juni, 2024
Onze vakbondMarechaussee Stopt Met Schrijven Bonnen

Marechaussee Stopt Met Schrijven Bonnen
M

De bonden van defensiepersoneel gaan door met hun acties voor een betere cao en roepen medewerkers van de Koninklijke Marechaussee op om vanaf 3 augustus het spits afbijten door voor de looptijd van het gehele actietraject geen bekeuringen meer uit te schrijven.

Marechaussees krijgen voor deze actie een vervangende actiebon die aan staande gehouden overtreders kan worden uitgereikt. Deze acties zullen (nog) een vriendelijk karakter hebben, maar overlast voor het publiek door volgende acties is zeker niet uitgesloten.

Donderdag 3 augustus is de aftrap van de actie ‘Vrije Vogel’. De samenwerkende bonden roepen hun leden bij de Koninklijke Marechaussee op om het handhaven van de Wet Mulder te staken. In plaats daarvan kunnen marechaussees ‘waarschuwingsbonnen’ uitdelen. Daarmee maken zij duidelijk dat defensiepersoneel al 4 jaar geen cao heeft.

Minister Hennis van Defensie maakt het haar personeel nog moeilijker omdat ze wil dat het personeel langer zonder vast contract blijft werken, meer dan nu hun privéleven opoffert en het bestaande vroegpensioen inlevert.

Daarom zal de marechaussee niet moeilijk doen. De minister maakt het al moeilijk genoeg voor het personeel om het werk te doen. Deze actie zal pas stoppen wanneer de minister een aanvaardbaar cao-bod doet aan de bonden.

Bron: ACOM, AFMP, BBTV, KVMO, MARVER, NOV, ODB, VBM

Volg alle acties op: www.defensiepersoneelinactie.nl

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: