21 juni, 2024
Onze vakbondLid van Verdienste Conny Jurriëns-Dinkelman

Lid van Verdienste Conny Jurriëns-Dinkelman
L

De ALV besloot afgelopen vrijdag 10-11-2023 unaniem, op voordracht van het Hoofdbestuur, Conny Jurriens-Dinkelman als Lid van Verdienste van de ODB te benoemen. Maar waarom heeft het bestuur Conny voorgedragen? En wat heeft zij zoal in de afgelopen jaren gedaan voor de defensiebond ODB, Defensie, en in de burgermaatschappij?

ODB

2009  tot heden ledenadministratie ODB;

2010  tot heden ondersteuning opendagen KL KLu en KM;

2010  tot heden verzorgt logistiek/stembureau rondom de ALV’s;

2010  tot heden verzorgt en controleert financieel beleid samen met penningmeester SVEDD en ODB

Conny bewaakt de administratie binnen de ODB. Conny kan slecht tegen oneerlijkheid, en komt altijd op voor de zwakkeren en benadeelden. Eigenlijk wilde Conny niet in de administratie maar door het ontbreken van vrijwilligers nam Conny deze taak op zich. Zij bemand de meeste tijd ook de telefoon en heeft vele leden van de ODB in de afgelopen jaren geholpen. Zij laat zich zeer zeker niet afschepen met smoesjes en filtert de aanvragen voor het bestuur.

Defensie

Wist u dat Conny in 1979 in dienst kwam als eerste vrouwelijke Luchtverkeersleider bij de Marine Luchtvaartdienst. Zij heeft haar opleiding assistent luchtverkeersleider bij de Koninklijke Luchtmacht (LETS) Gilze Rijen doorlopen. In deze jaren ontvingen vrouwelijke militairen nog een maatpak, het op maat maken duurde zo lang, dat Conny op de groepsfoto in Gilze Rijen nog in burger staat tussen alle luchtmachters. Zij werd bij de marine tewerkgesteld op MVKValkenburg en MVKKooy. Op de Kooy slaagde Conny met vlag en wimpel voor de aantekening Specialist Luchtverkeersbeveiliging. Na haar marine tijd heeft Conny deelgenomen aan het thuisfront-comités Hr. Ms. Bloys van Treslong, Hr. Ms. Karel Doorman en Hr. Ms. Van Amstel. In 2008 ontving Conny een draaginsigne van het Veteraneninstituut “De Zilveren Roos” voor haar inzet o.a. in het Thuisfront.

Civiel

Conny heeft na haar diensttijd verschillende banen gehad, zoals windmolenbladen maken op de Rijkswerf, Zwembad medewerker Landal GreenParks, chauffeur bij Connexxion, huishoudelijke dienst bij De Krim, administratie Texel Tours. Goede kans dat je Conny ontmoet, want jaarlijks ondersteunt zij de gemeente Den Helder bij de stembureaus waar zij als lid, of crowd-control vrijwilliger, de stemming in goede banen leidt. Conny is gehuwd met Erik, ze hebben twee kinderen (Adriaan en Brenda) en drie kleinkinderen (Cáto, Evi en Yulan).

Tekst: Redactie ODB

Afbeelding: Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: