17 juli, 2024
Onze vakbondLeo van der Zon overleden

Leo van der Zon overleden
L

Afgelopen woensdag 24 maart 2021 is na een kort ziekbed Leo van der Zon op 79 jarige leeftijd overleden. Leo was voor de Onafhankelijke Defensiebond niet alleen een Erelid maar ook een vertrouwenspersoon van het Hoofdbestuur.

Leo is als medeoprichter van de ODB en vanaf dag één betrokken geweest bij de oprichting van een vakbond die anders moest opereren dan de tot dan bekende vakbonden. Leo werd dan ook de eerste secretaris van de vakbond en verantwoordelijk voor de statuten en reglementen.

Menigmaal heeft de bond stormen doorstaan en stond hij het hoofdbestuur terzijde met zijn aanwijzingen en raad. Daarvoor heeft de vakbond Leo indertijd voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding, hij ontving daarvoor het “lid in de orde van Oranje Nassau” uit handen van de burgemeester Jacques Niederer. 

Maar het vakbondswerk van Leo was veelzijdiger, zo organiseerde hij met behulp van de ODB en de Rotary Roosendaal een actie om 40 rolstoelen en tal van andere hulpgoederen naar Bulgarije te sturen. Hij was ook aanwezig op menige vergadering en natuurlijk de opendagen van de krijgsmacht.

Eigenlijk is de lijst te lang om op te sommen. Wij voelen het verlies van Leo dan ook als een persoonlijk verlies. Wij wensen zijn kinderen Sven en Kim, kleinkinderen, familie en bekenden veel sterkte toe in deze zware periode.

Old soldiers never die, they just fade away (Mac Arthur)

Erik Jurriëns

Voorzitter ODB

Wilt u adresgegevens opvragen of weten wanneer en waar de uitvaart plaatsvindt neem dan contact op met: administratie@defensiebond.nl

Tekst: Redactie ODB

Afbeelding: Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: