Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je zoon is gesneuveld in Afghanistan? Gerard en Gisela Schouwink overkwam het op 18 april 2008. Hun zoon Mark, soldaat op vredesmissie, sneuvelde samen met zijn luitenant Dennis van Uhm in Uruzgan.

‘Killed in Action  is het aangrijpende verslag van de gebeurtenissen rond en na die achttiende april, opgetekend door de ouders van Mark. Het boek is een hommage aan hun zoon en Defensie, maar het is ook een met liefde geschreven boek over verlies, respect en vriendschap.

Een boek om trots op te zijn,
over een zoon om trots op te zijn.”
Peter van Uhm

De opbrengst van dit boek gaat naar Stichting Hulphond Nederland tbv project Veteranenhond.
Lees het persbericht voor meer informatie

KlussenKlussen
Vorig artikelVaandelgroet Koninklijke Landmacht aan de Koning
Volgend artikelVijfentwintigste F-16 detachement naar Afghanistan

1 REACTIE

  1. Allereerst hartelijk dank voor de aandacht die u schenkt aan het boek. Veel reacties bereiken ons van mensen die het boek inmiddels aangeschaft hebben en gelezen hebben, reacties zoals Pffff…….boek ik 1 adem uitgelezen en deze stoere kerel heeft het niet droog gehouden of Ik heb vandaag jullie boek in een keer uit gelezen, wat aangrijpend en gevoelig geschreven. Ik heb een nog beter beeld gekregen van wat daar allemaal is gebeurd, heftig hoor. Je moet het maar kunnen om dit op papier te zetten of Tot diep in de nacht heb ik lopen lezen, in 1 klap om 01:34 was het boek uit. Gedachten razen werkelijk door mijn hoofd en tegelijkertijd een smile van oor tot oor en een aantal tranen die langzaam van mijn gezicht af druppen of Het boek waarvan je wilt dat het niet geschreven hoeft te worden is uit. Pfff heftig. Diep respect voor zijn dienstmaten. Het is een naslagwerk dat vaak gepakt zal worden. Heel mooi gedaan of Wat een ontroerend boek, had een heel laken nodig !! of een reactie als Tja, alles is al gezegd: Zo puur, Zo treffend, Zo raak, Zo eerlijk, Zo liefdevol. Denk dat het een mooi boek is voor iedereen die Mark, Defensie en de Stichting Hulphond afdeling, Veteranenhonden een warm hart toedragen.

Reacties zijn gesloten.